Gemeente Den Helder

04-05-2006 Een nieuw bestuur, een nieuwe start voor de JAR

De JongerenAdviesRaad (AR) heeft een nieuwe voorzitter en vice-voorzitter: Kay Toonen en Naomi Aardema. Elske Dekker, de vorige voorzitter, heeft haar functie overgedragen omdat zij binnenkort 23 jaar wordt en daarom geen lid meer mag zijn van de JAR. Van de vorige vice-voorzitter, Sarah Zoetelief, heeft de JAR vorige maand al afscheid genomen. Ook omdat zij de leeftijdsgrens gepasseerd is. Kay en Naomi stellen zich hieronder voor:

Mijn naam is Kay Toonen. Ik ben 19 jaar oud en studeer aan de Hogeschool Inholland in Alkmaar. Daar doe ik sinds dit jaar de PABO. Ik ben bij de JAR gekomen omdat ik iets wilde betekenen voor de jongeren in Den Helder. Er zaten al een paar mensen bij de JAR die ik kende en Zodoende ben ik een keer gaan kijken bij een vergadering. Ik ben in het begin van april gekozen als de nieuwe voorzitter van de JongerenAdviesRaad.
Naomi en ik gaan kijken hoe wij de functie van de voormalige voorzitter kunnen splitsen. Ik hoop dan ook dat ik de komende tijd nauw kan gaan samenwerken met haar en de rest van de JARleden. De bedoeling is dat wij gaan opereren als een team. Het is mijn streven ook om de hele JAR als een team te laten functioneren.

Ik ben Naomi Aardema. Sinds september loop ik mee bij de JAR, de eerste 5 maanden als aspirant lid en sinds februari als lid. Je bent op een hele vrije manier met politiek bezig en dat vind ik er heel leuk aan. Ik volg een HBO opleiding in Amsterdam: beeldende kunst en vormgeving. Ik ben daar de hele tijd creatief bezig op het gebied van kunst, onderwijs en cultuur. De JAR is een leuke manier om creatief bezig te zijn met andere dingen. Ik hoop dat ik binnen de JAR dan ook veel mee kan denken en de voorzitter helpen daar waar het nodig is.

De JAR heeft drie nieuwe aspirantleden mogen verwelkomen: Niek Bron, Chris Mastemaker, en Fabian Brink. Uiteraard zoeken wij als JAR altijd nieuwe enthousiaste jongeren die een keertje willen komen kijken.