Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 4 mei 2006

Gemeentelijke belastingen Kampen bij laagste van de regio

De gemeentelijke belastingen van de gemeente Kampen behoren bij de laagste van de regio. Dit blijkt uit de `Belastinguitgave 2006'. Deze publicatie wordt jaarlijks door de provincie Overijssel uitgegeven. In de publicatie worden de woonlasten van alle 25 gemeenten in de provincie Overijssel met elkaar vergeleken, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de woonlasten van een standaardwoning en een gemiddelde woning. De gemeente met de laagste woonlasten staat hierbij op de eerste plaats.

De woonlasten in de gemeente Kampen staan hiermee met EUR 543,60 op de 5e plaats voor een standaardwoning en met EUR 531,65 op de 3e plaats voor een gemiddelde woning. Bij de berekening van de woonlasten zijn de tarieven van de onroerendezaakbelastingen, de afvalstoffenheffing en de rioolrechten meegenomen.

In vergelijking met de woonlasten uit de publicatie van 2005 zijn de tarieven aanmerkelijk lager. Dit komt met name door de afschaffing van het gebruikersdeel OZB. Vorig jaar lagen de tarieven namelijk nog met

EUR 679,24 op de 7e plaats voor een standaardwoning en met EUR 656,32 op de 3e plaats voor een gemiddelde woning.