Politie Limburg-Zuid

Uitzending De Gouden Tip 16 mei
Vier zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Venlo / Maastricht: In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 16 mei 2006 komen de volgende zaken aan de orde:

Zaak 1: Diefstal portemonnee in Baarlo.
Op dinsdag 21 maart wordt van een 73-jarige vrouw in een supermarkt in Baarlo tijdens het boodschappen doen de portemonnee uit het winkelwagentje gestolen door een onbekende man. De politie toont bewakingsbeelden waarop deze diefstal te zien is en vraagt om herkenning van de dader.

Zaak 2: Straatroof in Weert.
Op dinsdag 11 april wordt een 36-jarige vrouw slachtoffer van een straatroof in Weert. Onder bedreiging van een mes werd de tas van de vrouw weggenomen. De tas werd later teruggevonden, maar de beurs met het geld is nog weg. De politie is op zoek naar getuigen en hoopt dat kijkers aan de hand van het signalement meer informatie kunnen geven.

Zaak 3: Poging tot ontvoering in Sittard.
Op zondag 16 april heeft een onbekende man in Sittard geprobeerd een 12-jarig meisje uit die stad in zijn auto te trekken. Op het moment dat een fietser de straat in rijdt waar dit voorval zich afspeelt laat de man het meisje los en gaat er vandoor. De politie heeft een signalement van de dader en is op zoek naar getuigen van dit misdrijf.

Zaak 4: Overval op supermarkt in Geleen.
Op maandag 24 april heeft een onbekende man een gewapende overval gepleegd op een supermarkt in Geleen. Onder bedreiging van een vuurwapen overhandigt de kassa bediende hem het geld uit de kassa. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd en de politie is op zoek naar getuigen van deze overval.

Tijdens deze uitzending wordt een terugblik en overzicht gegeven van een aantal zaken en behaalde resultaten van het seizoen 2005-2006 van De Gouden Tip.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 16 mei op de internetsite www.degoudentip.tv . Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie hebt over een van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politietelefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800 - 2552 552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900 - 8844 (lokaal tarief) bellen.

---- --