Provincie Zuid-Holland

Ernstige verkeershinder voor fietsers bij brug over Oranjekanaal in Maasdijk

Vanwege het plaatsen van palen voor de aanleg van een vergrote tijdelijke brug over het Onderpad onder de Maasdijk ter hoogte van het Oranjekanaal zal de brug over het Oranjekanaal in de nachten van dinsdag op woensdag tot en met donderdag op vrijdag afgesloten zijn voor het fietsverkeer. Fietsers vanuit de richtingen Maasdijk en Hoek van Holland worden omgeleid via de Pettendijk, de Bonnenlaan en de De Jonghlaan.

De waterdoorvoer door de Maasdijk wordt vergroot om de kans op toekomstige wateroverlast in het Westland te verkleinen. Als gevolg van de werkzaamheden zal van juli tot en met september alle verkeer op de Maasdijk (N 220) om het historische monument Het Jachthuis worden geleid, over een tijdelijke brug waarvoor de bestaande brug en de rijbaan moeten worden aangepast. Om deze tijdelijke brug aan te kunnen leggen moeten er heiwerkzaamheden plaatsvinden.

Het is noodzakelijk dat de werkzaamheden aan de dijk voor oktober worden afgerond vanwege het stormseizoen. Tijdens de werkzaamheden deze zomer zal voor fietsers een tijdelijke fietsbrug worden neergelegd. Deze is op dit moment nog niet gerealiseerd.

Voor de veiligheid van het fietsverkeer probeert de provincie Zuid-Holland zoveel mogelijk te voorkomen dat fietsers gebruik moeten maken van de Pettendijk, waar veel vrachtverkeer rijdt. Doorgaand en recreatief fietsverkeer wordt met omleidingsborden ter hoogte van de omleidende wegen op de omleiding gewezen.

De werkzaamheden en de afsluiting duren zoveel korter als mogelijk. Kijk voor actuele informatie op www.N220. (beschikbaar vanaf 9 mei).

Bron: afdeling Communicatie 070 - 441 66 22