Stadsdeel Amsterdam-Noord

Eigen Haard en bewoners Werengouw werken aan vertrouwen

Chris de Wild Propitius, portefeuillehouder Volkshuisvesting van het stadsdeel, heeft op verzoek van de bewonerscommissie besloten te bemiddelen in het conflict rond de renovatie van woningen in het zogenoemde NaHilWe-project in Amsterdam-Noord. In een eerder stadium had Eigen Haard dit verzoek ook reeds geuit.

De bewonerscommissie en Eigen Haard hebben, gezien de ervaringen, geen vertrouwen meer in een voorspoedige renovatie. Tijdens het eerste bemiddelingsoverleg op het stadsdeelhuis, woensdagavond 3 mei, hebben de twee partijen onder leiding van de portefeuillehouder de volgende afspraken gemaakt:


* Eigen Haard maakt de huidige werkzaamheden in de Werengouw de komende twee weken af en start vanwege de gespannen situatie voorlopig niet met het renovatiewerk in de Naardermeerstraat 1 t/m 24 en 39 t/m 94, de Werengouw 2 t/m 46 en de Hilversumstraat 1 t/m 11.

* Eigen Haard gaat opnieuw de bewoners individueel benaderen om af te spreken welke werkzaamheden uitgevoerd worden. Hierbij is het sociale- en culture aspect een belangrijk aandachtspunt, alsmede de wijze waarop alle betrokkenen met elkaar omgaan.
* Op 15 mei ontmoeten de bewonerscommissie NaHilWe en de corporatie elkaar weer. Zij bespreken dan het vervolg van het renovatieproces.

* Eigen Haard zal externe bewonersondersteuning via het ASW (Amsterdams Steunpunt Wonen) inhuren en financieren.

Het stadsdeel blijft, totdat de situatie weer rustig is, de komende tijd als neutrale bemiddelaar optreden.