Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer gepakt na woninginbraak

Publicatiedatum: 4-5-2006 15:16:10

Arnhem - De Arnhemse politie heeft woensdagochtend in het Sonsbeekkwartier een 33-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens inbraak. De man was rond half twaalf door getuigen betrapt bij een woninginbraak in de wijk en sloeg vervolgens op de vlucht. Enkele getuigen zetten de achtervolging in en waarschuwden intussen de politie. Toen agenten aankwamen zagen zij enkele getuigen over straat rennen en wijzen naar een garage, waar de voortvluchtige inbreker overheen zou zijn geklommen. Agenten zetten daarop een zoektocht in de buurt in en werden op een gegeven moment door een buurtbewoonster aangesproken die meldde dat er een onbekende door haar tuin was gelopen in de richting van de Hommelseweg. Na wederom een zoektocht in die richting werd op de J.P. Heijestraat de 33-jarige Arnhemmer aangetroffen. De man werd aangehouden en bleek verschillende spullen bij zich te hebben die mogelijk bij de inbraak was buitgemaakt. De Arnhemmer is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 4-5-2006 15:15:42

Arnhem - Bij een verkeersongeval op de kruising van de Kluizeweg met de Wagnerlaan is woensdagochtend een 42-jarige Arnhemmer gewond geraakt. Het slachtoffer had letsel opgelopen aan een enkel toen hij op zijn bromfiets werd aangereden door een auto. Het ongeval gebeurde omstreeks half twaalf. Volgens verklaringen van betrokkenen was de auto, bestuurd door een 63-jarige man uit Arnhem, vanaf de Kluizeweg de Wagnerlaan opgereden. Daarbij zou hij de bromfietser, die van rechts kwam, kennelijk over het hoofd gezien hebben. De gewonde Arnhemmer is naar het nabijgelegen ziekenhuis gebracht voor behandeling.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhemmer (67) gewond na aanrijding met trolleybus
Publicatiedatum: 4-5-2006 15:15:16

Arnhem - Een 67-jarige Arnhemmer is woensdagmiddag gewond geraakt na een aanrijding met een trolleybus op de Utrechtsestraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde omstreeks twee uur. Volgens een getuige zou de trolleybus bij het inrijden van het busstation de Arnhemmer hebben geraakt. De Arnhemmer reed op dat moment in een gemotoriseerd driewielig invalidenwagentje en zou door de uitzwenkende achterzijde van de bus zijn geraakt waardoor hij op straat viel. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 4-5-2006 15:14:45

Arnhem - Een 33-jarige bromfietser uit Arnhem is woensdagavond met rugklachten naar het ziekenhuis gebracht nadat hij op de Zeegsingel, nabij de Hondsdrafstraat in zijn woonplaats betrokken was geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde rond zes uur, toen een taxi, bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Arnhem, op de weg wilde keren. Daarbij zag ze kennelijk de naderende bromfietser over het hoofd. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de Arnhemse bromfietser gewond. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zutphenaren aangehouden na vernielingen op NS-station
Publicatiedatum: 4-5-2006 15:14:16

Arnhem - Twee Zutphenaren van 22 en 23 jaar oud zijn vrijdagochtend vroeg door de Arnhemse politie aangehouden op verdenking van vernielingen bij het NS-station. De twee werden op basis van getuigenverklaringen in een trein aangehouden. Rond half zes werd bij de politie gemeld dat twee knapen vernielingen zouden aanrichten bij het station aan het Stationsplein. Agenten gingen vervolgens op onderzoek uit en troffen op het Stationsplein enkele getuigen. Volgens hun relaas zouden twee mannen ruiten hebben ingegooid bij enkele winkelpanden. In twee zaken bleken inderdaad de ruiten te zijn vernield. Ook zouden er goederen uit een zaak zijn gehaald waarmee weer andere ruiten werden vernield. Volgens de getuigen zouden de daders het station in zijn gelopen. Aan de hand van persoonsbeschrijvingen werden de twee Zutphenaren in een treincoupé aangetroffen en aangehouden. Het duo is voor onderzoek ingesloten. Door de eigenaars van twee gedupeerde zaken is inmiddels aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburgers aangehouden wegens graffiti

Publicatiedatum: 4-5-2006 15:13:46

Doesburg - Drie Doesburgers van 21, 22 en 24 jaar zijn in de nacht van woensdag op donderdag op de Zanderskamp in hun woonplaats door de politie aangehouden wegens graffiti. De drie zouden een muur van een gebouw beklad hebben met verf. Getuigen waarschuwden rond kwart over één de politie nadat ze het trio in de weer hadden gezien. Politieagenten troffen de Doesburgers even later samen met de getuige aan. Bij het trio werden verf en spuitbussen aangetroffen. Op de muur van een schoolgebouw was een verse afbeelding te zien die daar kennelijk zojuist was aangebracht. Het drietal werd daarop aangehouden. Na verhoor zijn de Doesburgers in de loop van donderdagochtend weer vrijgelaten. Ze hadden hun aandeel bekend. Justitie beslist verder wat er met het drietal gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Winkeldief op de vlucht gepakt

Publicatiedatum: 4-5-2006 15:13:18

Arnhem - De politie van Arnhem heeft woensdagavond Ir. J.P. van Muijlwijkstraat een 24-jarige man uit die stad aangehouden wegens winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen rond kwart voor zes beveiligingspersoneel achter een man aanrennen en vastpakken. Volgens de beveiligers zou de man zojuist een mobiele telefoon ter waarde van ruim 140 euro hebben gestolen vanuit een warenhuis aan het Velperplein. De buit had hij op de vlucht weggegooid maar was al weer achterhaald. De man werd vervolgens aangehouden, het bleek om de 24-jarige Arnhemmer te gaan. Hij bekende later de diefstal te hebben gepleegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---