Politie Midden- en West Brabant

Aanhoudingen na uitzending van Bureau Brabant

TILBURG, 4 mei 2006

Woensdagavond 3 mei heeft de recherche van de politie Vught een man van 30 jaar uit Den Bosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht op woensdag 1 maart een overval te hebben gepleegd op een
juwelierswinkel in Vught. De man is ingesloten.
De politie in Den Bosch heeft - ook woensdag 3 mei - een 33-jarige inwoner van Rijen verhoord. De man werd verdacht van schennispleging. Zijn aanhouding was een gevolg van de uitzending van Bureau Brabant van maandag 1 mei, waarin een foto van de man werd getoond. In Veghel kreeg de politie na de uitzending van afgelopen week tientallen tips in verband met de grote partij sieraden die onlangs zijn aangetroffen in Veghel. Eerder deze week werden in Etten-Leur en in Den Bosch vier mannen aangehouden als verdacht van het plegen van drie overvallen.

Vught

Op woensdag 1 maart werd een overval gepleegd op een juwelierswinkel aan de Dorpsstraat in Vught. Een man in een PTT-jasje dreigde met een vuurwapen en ging er vandoor met een aantal dure horloges. In de uitzending van 13 maart werd een reconstructie getoond van de overval. Mede naar aanleiding van de uitzending van Bureau Brabant kon de recherche woensdagavond een 30-jarige man uit Den Bosch als verdachte voor deze overval aanhouden. De man is in verzekeirng gesteld en wordt in de loop van vandaag voorgeleid aan de officier van justitie.

Den Bosch

Op 14 maart zagen twee jeugdige bezoeksters van MacDonalds aan de Hooge Steenweg in Den Bosch dat een onbekende man naast hen zat te masturberen. De bewakingscamera van MacDonalds registreerde de man echter bij binnenkomst. De beelden werden afgelopen week getoond in Bureau Brabant. Naar aanleiding van de tips die binnenkwamen kon de man woensdagmiddag door de politie worden verhoord. Hij heeft bekend.

Veghel

De politie in Veghel trof onlangs bij een huiszoeking in een woning aan de Cederlaar een grote hoeveelheid sieraden. De partij heeft een totale waarde van minimaal 150.000 euro. De sieraden zijn voornamelijk horloges, ringen en kettingen. Na de uitzending kreeg de politie tot nu toe ruim honderd reacties binnen. Voor alle kijkers die gebeld hebben wordt binnenkort een kijkdag georganiseerd.

Etten-Leur

Eerder deze week hield de politie in Etten-Leur twee jongeren aan. Het tweetal, een jongen van 15 jaar uit Etten-Leur en een 18-jarige Tilburger worden ervan verdacht een overval te hebben gepleegd op wijkgebouw de Gong in Etten-Leur. Dat gebeurde in de vroege ochtend van 16 februari. Daarbij werd een tiental laptops gestolen.

In de uitzending van 20 maart van Bureau Brabant werd aandacht voor deze overval gevraagd. De politie toonde daarbij een
compositietekening. Naar aanleiding van de tips die na de uitzending binnenkwamen konden de beide verdachten worden aangehouden.

Den Bosch

De politie in Den Bosch heeft dinsdag 2 mei twee Bosschenaren
aangehouden van 18 en 19 jaar oud. Het tweetal wordt ervan verdacht op 23 februari een overval te hebben gepleegd op een tankstation aan de Aartshertogenlaan en op 4 maart op Barnies Kipcorner aan de
Orthenseweg. Van deze laatste overval werd een reconstructie gemaakt die in de uitzending van 24 april in Bureau Brabant werd getoond. Na de uitzendingen ontving de politie diverse reacties, waarna de aanhoudingen volgden.

Auteur: Gerda Preusting