KPN NV

| | |

|                                              |                              |
iSOFT en KPN samen in huisartsenzorg

Leiden / Den Haag, 4 mei 2005 - KPN en iSOFT gaan samenwerken op het terrein van de huisartsenzorg. Via ZorgConnect dat hiervoor gebruik maakt van het E-Zorg netwerk van KPN gaat iSOFT de MicroHIS Communicatie Services aanbieden. Het gaat daarbij om een pakket van diensten dat de huisarts in contacten met de diverse zorgaanbieders en zorggerelateerde organisaties ondersteunt. Voorbeelden van deze diensten zijn het elektronisch indienen van declaraties, receptenkoppeling met apotheek, controle op verzekeringsrecht, onderlinge communicatie (OZIS-dienstwaarneming) en ondersteuning op afstand.

Via het netwerk worden ook beveiligde toegang tot internet en andere online diensten geboden. Ook is het mogelijk huisartsen in de toekomst via dit netwerk veilig aan te sluiten op het landelijk Elektronisch Patiënten Dossier (EPD).

iSOFT is marktleider op het gebied van Huisarts Informatie Systemen in Nederland en ziet KPN als dé partij voor het bieden van een veilig zorgnetwerk, niet alleen voor de huidige diensten, maar ook voor aansluiting op het EPD. KPN biedt via ZorgConnect diensten van verschillende applicatieleveranciers in de zorg. Met de aansluiting van marktleider iSOFT verwacht KPN het aantal huisartsen dat van het veilige netwerk in de zorg gebruik maakt verder uit te breiden.

Over Koninklijke KPN N.V.
KPN biedt telecommunicatiediensten aan zowel particuliere als zakelijke klanten. De kernactiviteiten van KPN zijn telefonie-, internet- en televisiediensten in Nederland, mobiele telecommunicatiediensten in Nederland, Duitsland en België, en datadiensten in West-Europa.

Over iSOFT

iSOFT is wereldwijd specialist in het automatiseren van zorg. Onze innovatieve systemen brengen orde in het complexe zorgproces. Zowel inhoudelijk als organisatorisch, van huisarts tot en met academisch ziekenhuis. Met het perspectief om de zorg beter te laten functioneren. Voor iedereen die erin werkt of er een beroep op moet doen. iSOFT Nederland levert zijn diensten en producten aan ziekenhuizen, huisartsen en ziekenhuisapotheken. Met 50 ziekenhuizen - waaronder 7 van de 8 academische medische centra - 65 ziekenhuisapotheken en 1700 huisartsenpraktijken die gebruik maken van zijn systemen, is iSOFT marktleider in zorginformatiesystemen in Nederland. iSOFT heeft circa 300 medewerkers, verspreid over vestigingen in Leiden, Nieuwegein en Groningen.

KPN NV