Lisse - Politie ontmanteld hennepkwekerijen

De politie heeft donderdagmorgen 4 mei drie hennepkwekerijen ontmanteld. De kwekerijen waren gevestigd in drie bedrijfsunits aan Meer en Duin. In totaal werden daar 1438 hennepplanten en 80 assimilatielampen aangetroffen. Bij de instap door de politie werd niemand aangetroffen. Aanhoudingen zijn dan ook nog niet verricht maar de politie hoopt dit later alsnog te kunnen doen. De stroom voor de assimilatielampen, pompen en ventilatoren en het water voor de planten werd buiten de meters om illegaal afgenomen. Het bedrijf Ecoloss heeft de planten voor vernietiging afgevoerd. De politie deed haar onderzoek in de panden op basis van binnengekomen informatie. De politie gaat verder met het onderzoek.

Warmond - Onderzoek brandstichtingen Warmond nog in volle gang

Na de branden van maandagochtend 20 maart in Warmond is de politie een onderzoek gestart naar de oorzaak van de branden. Al snel werd duidelijk dat de branden aangestoken waren. Sindsdien is een team van agenten bezig de brandstichter op het spoor te komen. Vele getuigen zijn inmiddels gehoord, dit heeft echter nog niet geleid tot een dader. De politie vraagt getuigen of personen die in relatie met de branden kennis dragen en nog geen contact hebben gehad met de politie dit alsnog te doen. Dit kan bij het dichtstbijzijnde politiebureau of via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Gouda - Beroving met geweld

Een 14 jarige jongen uit Haastrecht is op zondag 30 april op de Winterdijk beroofd. Hij fietste omstreeks 12.45 uur, over de Winterdijk toen hij langs drie jongens reed. De jongens blokkeerden hem de weg en kwamen naast hem staan. Van een van de jongens kreeg hij een klap in het gezicht, een ander opende zijn tas die hij op zijn rug droeg. Hieruit werden gereedschap en een etui weggenomen. Op een gegeven moment renden de jongens weg. De jongen heeft vandaag aangifte gedaan. Aan de hand van het opgegeven signalement van de jongens stelt de politie een onderzoek in.

--- einde berichten ---

Noot voor de redactie/