Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

04 mei 2006

Nunspeet - Verdachten autokraken ingesloten

De politie heeft twee verdachten van auto-inbraken aangehouden. Agenten wilden woensdagmorgen (03-05) thv de afrit van de A28 een auto controleren, omdat de inzittenden zich verdacht hadden gedragen op de carpoolplaats aan de Eperweg. Bij het zien van de politie reed de bestuurder meteen weg, waarna de auto werd staande gehouden bij de afrit. In de auto werden autoradio's en een grote hoeveelheid inbrekersgereedschap aangetroffen. Bij nader onderzoek afkomstig bleek de audioapparatuur afkomstig van autokraken op carpoolplaatsen in Nunspeet, Zwolle en Elst. De twee inzittenden (32 en 37), beiden afkomstig uit Nijmegen, werden voor nader onderzoek ingesloten.

Elburg - Vuilnisbak in brand gestoken

De politie heeft op woensdagvond (03-05) twee 14-jarige meisjes uit Nunspeet en 't Harde op de Lange Wijden betrapt bij het in brand steken van een vuilnisbak. Het tweetal ging er in eerste instantie vandoor, maar uiteindelijk meldden ze zich weer ter plaatse en kregen een boete uitgereikt.

Epe - Man moet nog boete betalen

Een 32-jarige automobilist uit Epe bleek bij een politiecontrole op woensdagavond (03-05) op de Markt nog een boete van E135,- te moeten betalen. Nadat het bedrag op het politiebureau werd voldaan, kon de man zijn weg vervolgen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --