Mei 2006

Jersey: bijzondere overnachtingsmogelijkheden
Verblijven in unieke cultuurhistorische bouwwerken Wakker worden in een oud kasteel, een radiotoren of een fort.... het klinkt erg bijzonder en dat is het ook! Op het Kanaaleiland Jersey is het sinds kort mogelijk om in onlangs gerestaureerde cultuurhistorische bouwwerken te overnachten. In april jongstleden is Fort Leicester, de eerste accommodatie van het project "Forts and Fortresses", opengesteld voor het publiek, waarna in mei en augustus respectievelijk de accommodaties `Barge Aground' en `German Radio Tower' volgen. Vanaf september 2006 opent ook Elizabeth Castle haar deuren voor gasten. Een bijzondere ervaring op slechts anderhalf uur vliegen vanaf Nederland.
Het idee voor de verhuur van enkele van Jersey's bijzondere cultuurhistorische gebouwen werd ruim twee jaar geleden gelanceerd tijdens een congres van het Tourism Development Fund. Hoewel het project zich in eerste instantie richt op de restauratie en verhuur van vijf historische bouwwerken, is het de bedoeling dat dit er in de toekomst ongeveer dertig worden. Het gaat om kastelen en forten, bunkers uit WO2, en verschillende torens waaronder de Radiotoren van Jersey. De accommodaties staan onder de zorg en verhuur van Jersey Heritage Trust, een organisatie die zich bezighoudt met het beheer van diverse musea, historische locaties en kastelen. De inkomsten van de verhuur zullen besteed worden aan de (nadere) restauratie van Jersey's historische bouwwerken.

De bouwwerken zijn self catering accommodaties die vooral geschikt zijn voor stellen of gezinnen. Enkele accommodaties kunnen al worden geboekt via de website van Jersey Tourism: http://www.jersey.com/.

Het betreft:

- Eliabeth Castle (St Aubin's Bay): appartement binnen het historische fort Elizabeth Castle

- Jersey Radio Tower (Corbiere): Duitse uitkijkpost met zes verdiepingen uit WO2

- Fort Leicester (Bouley Bay): prachtig fort uit 1836 met twee separate accommodaties

- Barge Aground (St Ouen): gebouw uit 1930 dat oorspronkelijk werd gebruikt als weekendverblijf en meer recentelijk door de Jersey Scouts Association.

Meer informatie over Jersey is te verkrijgen via http://www.kanaaleilanden.com/. Meer informatie over de accommodaties op Jersey is te lezen in de "Jersey Vakantiegids 2006" (te bestellen via http://www.kanaaleilanden.com/) of te verkrijgen via de website http://www.jersey.com/. Tevens mogelijkheid tot online boeken.