Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Oosterhout (4/5)

OOSTERHOUT NB, 4 mei 2006

Engelse artillerie granaat onschadelijk gemaakt

DEN HOUT: Gisterenmiddag heeft het Explosieven Opruimings Commando op het terrein van de firma Caron (locatie de Put) een handgranaat tot ontploffing gebracht. De granaat was op 28 april jl. aangetroffen in de tuin van een woning aan de Molenakker. De granaat zat in een partij zand geleverd zand. Gisteren werd de granaat door het EOC opgehaald. De politie begeleidde het transport. De granaat is omstreeks 15.50 uur tot ontploffing gebracht. Vanwege de veiligheid werd het Markkanaal Zuid korte tijd afgesloten.

Koikarper gestolen uit vijver

OOSTERHOUT: Een bewoner aan de Desselaar heeft gisteren aangifte gedaan van diefstal van een koikarper. De vis zwom in de vijver in de afgesloten achtertuin. Tussen 1 mei 19.00 uur en 2 mei 15.30 uur is het net dat boven de vijver gespannen was vernield. Er is een koikarper van ongeveer 64 cm meegenomen. De politie heeft een aangifte van deze gedupeerde liefhebber opgenomen.

Politie Dongen, Gilze-Rijen en Oosterhout houden verkeerscontroles

DONGEN: De politie van het team Dongen heeft gistermiddag op de Kanaaldijk een verkeerscontrole gehouden die vooral was gericht op het bevorderen van de veiligheid. Er werd gecontroleerd op het dragen van de autogordels, bellen achter het stuur, kinderzitjes en het dragen van de helm. Er zijn 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordels ( 75 euro) en 2 voor het niet handsfree bellen ( 130 euro).

GILZE-RIJEN: De politie van het team Gilze-Rijen heeft gisterenavond een verkeerscontrole aan de Statenlaan gehouden. Er werden 35 bekeuringen uitgeschreven.


- 1 x geen voorrang verlenen

- 3 x rijden zonder helm op een bromfiets

-20 x niet dragen van de autogordel

- 1 x rijden zonder geldig rijbewijs

- 1 x rijden over verdrijvingsvlak

- 2 x parkeerverbod

- 1 x niet verplichte rijrichting volgen

- 6 x snelheid met staande houding. Hoogste snelheid 82

OOSTERHOUT: Gisterenmiddag heeft de politie op de Vijf Eikenweg een snelheidscontrole gehouden. De radar legde de snelheid van 1180 passanten vast. Het ging om het verkeer komende uit Rijen en gaan in de richting van Oosterhout. Verder werden 16 automobilisten op de bon geslingerd omdat ze de gordels niet droegen.

OOSTERHOUT: Vandaag heeft de Oosterhoutse politie tussen 10.30 en 12.00 uur gecontroleerd op deTilburgseweg en de Weststadweg. Hierbij zijn 25 bonnen uitgedeeld.

-21 x Als bestuurder rijden zonder gordel

-01 x Kindje achterin zonder verhoging

-01 x Rijden zonder rijbewijs

-01 x Bellen tijdens het rijden

-01 x Rechts inhalen

Politie pakt rijders onder invloed

MADE: de politie heeft vannacht, de nacht van woensdag op donderdag, op de Crullaan een 39-jarige Waalwijker betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 295 ugl, wat overeen komt met 0,7 promille. De verdachte had naar eigen zeggen 5 flesjes Jupiler bier gedronken. De politie maakt proces-verbaal op.

NIEUWENDIJK: Gisteravond is op Rijksweg A27 een 41-jarige man uit Giessen betrapt op het rijden onder invloed. De man was betrokken bij een aanrijding materieel, door achterop een afremmend bestelbusje te rijden. Hij blies 645 ugl wat overeenkomt met 1,5 promille. Vanwege dit hoge percentage is zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie onderzoekt inbraak in een woning

OOSTERHOUT: Vanmorgen is omstreeks 07.00 uur een inbraak in een woning aan de Vicarislaan ontdekt. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners thuis waren. De dieven hebben aan de voorzijde gaatjes geboord in het raamkozijn, net onder de hefboompjes. Hierdoor heeft men het raam kunnen openen en is men vermoedelijk de woning binnen gekomen. In de keuken zijn de kastjes en lades doorzocht. Uit één van de lades is een portemonnee met wat kleingeld en enkele passen weggenomen. De politie sluit niet uit dat de dader(s) op zoek was (waren) naar de sleutels van de auto die voor de voor de woning geparkeerd stond. Er wordt een nader (sporen) onderzoek ingesteld.

Politie gebruikt pepperspray

WAALWIJK: Gisteravond heeft de politie pepperspray gebruikt om een
49-jarige man uit Kaatsheuvel te bedaren. De politie kreeg gisteravond omstreeks 23.30 uur een melding dat bij de bushalte van het RKC-stadion een man stond die zich wilde aangeven omdat hij nog een straf van vier dagen moest uitzitten. Bij het stadion spraken de agenten een man aan die daar liep met de vraag of hij de persoon was die gebeld had. De man weigerde met de agenten te praten en liep weg. Een van de agenten liep de man achterna, waarna hij hem opnieuw aansprak. Hierop kwam deze agressief op de politieman aflopen waarna deze hem wegduwde. Nadat de man opnieuw op hem afkwam, gebruikte de agent pepperspray. Hierop werd de agressieve man aangehouden. Aan het bureau bleek dat hij niet de man was die gebeld had om zich aan te geven. Na een kalmerend gesprek is de man heengezonden en thuis gebracht.

Auteur: Willem van Hooijdonk