Raad voor de Journalistiek

Donderdag 11 mei 2006
Klacht van N. Koffeman tegen J.P. Geelen, E. Stoker, F. van Zijl en de Volkskrant met betrekking tot een reeks artikelen over een conflict binnen de omroep Llink. Klager stelt dat verweerders ervoor hebben gekozen slechts de vermeende rol van de Raad van Toezicht en zijn voorzitter klager in het bijzonder te belichten. Dat is gebeurd zonder deugdelijke wederhoor, in strijd met de waarheid en op suggestieve wijze, aldus klager. Volgens hem is sprake van karaktermoord, ten gevolge waarvan hij schade lijdt.

14.30 uur
Klacht van G.J. de Haan tegen L. van Wijngaarden en De Gelderlander inzake het artikel Partij zonder naam wil Edes bestuur opkloppen. Klager stelt dat daarin ten onrechte is vermeld dat hij als lid van de Dorpsraad Lunteren is geschorst.
Verder is de klacht gericht tegen J. de Boer en de Barneveldse Krant betreffende het artikel De Haan vertoont roofdiergedrag. In die publicatie is ten onrechte vermeld dat hij als lid van de Dorpsraad Lunteren is geroyeerd, aldus klager.


15.15 uur
Klacht tegen A. Stegeman en SBS6 betreffende een uitzending van het televisieprogramma Undercover in Nederland. Klager stelt dat beelden zijn uitgezonden die in zijn huis zijn opgenomen met een verborgen camera. Verder is zijn woonomgeving in beeld gebracht, is zijn werkgever genoemd en is de plaats waar hij werkt vermeld. Hij is daardoor in de uitzending herkend, aldus klager. Verder stelt hij dat ten onrechte is geïmpliceerd dat hij een groot handelaar in illegale messen zou zijn en dat verweerders ten onrechte hebben nagelaten wederhoor toe te passen.

In het eerste halfjaar van 2006 zijn verder zittingen gepland op 2, 16 en 30 juni. Nadere informatie over de klachten die tijdens een zitting mondeling worden behandeld, volgt ongeveer een week voor de zitting. Wijzigingen worden voorbehouden.