Politie Gelderland-Zuid

Busje op zijn kant: twee gewonden

Wijchen, 04-05-2006 o Donderdag rond 06.25 uur is bij een eenzijdig ongeval op de A326 bij Wijchen een busje op zijn kant geraakt. De twee inzittenden uit de gemeente Sint Michielsgestel raakten gewond en zijn per ambulance naar het Radboud Ziekenhuis overgebracht.

De 19-jarige bestuurder van de bus reed, komend vanaf de A50 en gaand richting Nijmegen, in een flauwe bocht door nog onbekende oorzaak rechtdoor en kwam rechts in de berm. Vervolgens raakte het busje in een slip naar links en kwam op zijn kant terecht. De bestuurder, die een gordel droeg, kon zelf uit het voertuig komen. Een 41-jarige bijrijder die geen gordel omhad, zo blijkt inmiddels uit onderzoek en zijn eigen verklaring, werd door de auto geslingerd en raakte bekneld. Hij is door de brandweer bevrijd. Beide mannen zijn voor nader onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

De politie nam verklaringen op en het team Verkeersongevallenanalyse deed nader technisch sporenonderzoek aan zowel het wegdek als het busje. De eigenaar van het busje, een bedrijf, werd in kennis gesteld dat deze zou worden weggetakeld ten behoeve
van aanvullend sporenonderzoek. Daarna is de weg weer geheel voor verkeer vrijgegeven.

Het politieonderzoek wordt voortgezet. (08)