Gemeente Teylingen


Teylingen maximaal schoon

04 mei 2006

PERSBERICHT 4 mei 2006 - De gemeente Teylingen wil het eerste jaar als nieuwe gemeente beginnen met een extra schone omgeving.

Deelnemers aan zwerfafval actie Op 17 mei 2006 start daarom de actie `Teylingen Maximaal schoon!'. Deze actie begint met het opruimen van het zwerfafval in samenwerking met Afvalbedrijf De Meerlanden en zo'n 200 schoolkinderen. Om 10.00 uur geven de wethouders Gerrit van der Meer, Leo van der Zon en Margo van de Fliert vanaf de drie (voormalige) gemeentehuizen in iedere kern het startsein.

De scholen waarvan op dit moment al bekend is dat zij meedoen zijn: De Regenboog (2 locaties te Voorhout), De Andreas (Voorhout), Oostergeest (Warmond), De Alleman (Warmond) en De Waaier (Warmond). Hoogstwaarschijnlijk zullen er ook twee scholen uit Sassenheim meedoen aan deze actie.

Leerlingen van groepen zeven of acht van deze basisscholen ontvangen voor vertrek veiligheidsvestjes en prikkers. Zij gaan in groepjes, onder begeleiding, de wijken in om het daar aanwezige zwerfvuil op te ruimen. Natuurlijk zijn ook de medewerkers van de buitendienst van de gemeente aanwezig om te helpen.

Om 11.15 uur komen alle kinderen weer terug bij de verzamelplaatsen om te kijken hoeveel zwerfvuil zij hebben ingezameld. Na afloop ontvangen alle kinderen een presentje en ontvangt elke school een aantal veiligheidsvestjes en vuilgrijpertjes om zo de omgeving van hun school ook na de actie vrij te kunnen houden van zwerfafval.

Zwerfafval is een grote ergernis voor veel mensen. Het verpest het straatbeeld, vermindert het woongenot en wakkert gevoelens aan van onveiligheid in de openbare ruimte. Daarom is er nu extra aandacht voor zwerfvuil. Er is gekozen voor een samenwerking met de scholen om zo kinderen zich meer bewust te laten zijn van hun omgeving en de rol van zwerfvuil daarin.

Na deze actie met de scholen blijft er extra aandacht voor het afval in en rondom woonomgeving. De Groep deelnemers aan zwerfvuilactie afdeling Gemeentewerken van de gemeente Teylingen, zo'n 40 medewerkers in totaal, zullen ook de rest van het jaar er alles aan doen om op plaatsen waar inwoners en passanten veel zwerfvuil achterlaten extra schoon te maken.

Daarnaast kan iedereen meehelpen de leefomgeving schoon te houden door bewust om te gaan met afval en de moeite te nemen om afval niet op de grond te gooien. Met hetzelfde gemak gooi je het (thuis) in de afvalbak!

Gemeentewinkel