Gemeente Teylingen


Teylingen wil geen betonning Kaag

04 mei 2006

PERSBERICHT 4 mei 2006 - Het college van Burgemeester en Wethouders verzoekt Provinciale Staten van Zuid Holland af te zien van het aanbrengen van een betonde vaargeul op de Kaag.

Wethouder Margo van de Fliert spreekt op 10 mei 2006 de statencommissie toe om het standpunt van de gemeente nader toe te lichten.

De Provincie Zuid Holland heeft plannen om de vaargeul in de Kaag van betonning te voorzien ten behoeve van de beroepsvaart. Inmiddels is duidelijk dat met uitzondering van de beroepsvaart, de andere talrijke gebruikers van de Kaag grote bezwaren tegen de betonning hebben. De beroepsvaart over het geplande traject van de vaargeul bedraagt een relatief klein aantal schepen en in de afgelopen 10 jaar is dat aantal fors afgenomen.

Daar staat tegenover dat de recreatieve gebruiker veel hinder zal ondervinden van een betonde vaargeul. De hinder voor de waterrecreatie bestaande uit pleziervaartuigen maar ook rondvaartboten staat haaks op het belang dat Teylingen heeft als recreatie- en toerismegemeente. De verdere ontwikkeling van recreatie- en toerisme is een van de belangrijkste speerpunten van het gemeentebestuur.

Gemeentewinkel