Gemeente Teylingen


Start wedstrijd Teylinger lekkernij

04 mei 2006

PERSBERICHT 4 mei 2006 - Op 8 mei 2006 start de wedstrijd voor de Teylinger Lekkernij. Doel van de wedstrijd is het ontwikkelen van een nieuwe eetbare lekkernij typisch voor de gemeente Teylingen.

Deelname staat open voor bedrijven en personen gevestigd of woonachtig in de gemeente Teylingen. Ook kinderen of groepen kinderen tot 14 jaar kunnen deelnemen.

De inschrijving staat open voor een zoetige of hartige eetbare lekkernij (bijvoorbeeld een speciale bonbon, koekje, worst- of kaassoort), die een specifieke binding heeft met de gemeente Teylingen. Het woord `Teylingen' moet in het product zijn verwerkt.

Het product moet in grotere hoeveelheden geproduceerd kunnen worden zodat het te koop aangeboden kan worden in winkels en/of te serveren is een restaurant, café of lunchroom. Het product moet tevens als (relatie)geschenk kunnen worden gebruikt.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury op:


- smaak, geur en kleur


- originaliteit combinatie van de ingrediënten


- de mogelijkheid om in grotere aantallen geproduceerd te worden

Bij de beoordeling spelen ook de creatieve aspecten van het ontwikkelde product een belangrijke rol: zoals een originele naam en/of originele verpakking van de lekkernij(en) en de binding met het gebied Teylingen.

De onafhankelijke jury bestaat uit de heer F. L.J.W. Manders (voorzitter Teylinger Ondernemers Vereniging/directeur Rabobank Bollenstreek), de heer W. Vogels (Hoofd Voedingscentrum Mariënstaete Warmond en de heer M. van Veelen (Chefkok Akzo Nobel Coatings Sassenheim). De heren Vogels en Van Veelen zijn bekend door hun Kinderkookworkshops en het Kinderkookboek In de Voorhoutsche Pot.

De inzendingen worden beoordeeld door de jury en door publiekspanels met bewoners/kinderen uit Teylingen. De proefpanels zullen in openbare proefsessies de voorselectie doen. Daarna bepaalt de jury wie de beste beoordeling heeft verdiend en deze inzending wordt tot Teylinger lekkernij uitgeroepen. De kinderinzendingen worden apart beoordeeld. Deelnemers dienen zich schriftelijk of via de website van de gemeente Teylingen aan te melden. De inzendingen moeten uiterlijk 17 juni worden aangeleverd. Burgemeester Jeroen Staatsen zal op 8 juli, tijdens de opening van de Kaagweek, de uitslag bekend maken.

Gemeentewinkel