Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Fietspendelboot

Fietspendelboot 'de Drie Provinciën' op 1 mei in de vaart

Het is nu zeker: de fietspendelboot, die zal gaan varen tussen Boxmeer en Grave, gaat op maandag 1 mei 2006 van start. De(loco-)burgemeesters van alle bij het project betrokken gemeenten hebben hun handtekening gezet onder het contract met exploitant Huub Niessen. Als laatste heeft donderdag 5 januari loco-burgemeester Piet Martens van Mook en Middelaar, bestuurlijk kartrekker van het project, zijn handtekening gezet.

De fietspendelboot vaart in de periode 1 mei-1 oktober op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag tweemaal daags op en neer. Hij legt op vaste tijden aan in Boxmeer, Gennep, Oeffelt, Cuijk, Mook en Grave. Fietsers die een van de fietsroutenetwerken aan weerszijden van de Maas volgen kunnen bij elk van deze halteplaatsen op- en afstappen. Tickets zijn aan boord te koop. Dagkaarten voor het hele vaartraject zullen mogelijk ook bij de VVV-kantoren in de regio verkrijgbaar worden gesteld. In de komende maanden zal op ruime schaal verdere bekendheid aan de pendelboot worden gegeven. Dat gebeurt o.a. door middel van een speciaal krantje en flyers, die onder de bevolking in de regio worden verspreid en voor recreanten en toeristen o.a. verkrijgbaar zijn bij de VVV's.

De direct aan het vaartraject gelegen gemeenten (Boxmeer, Gennep, Cuijk, Mook en Middelaar en Grave) hebben voor een periode van twee jaar een garantiesubsidie in de exploitatiekosten van de boot in het vooruitzicht gesteld. De gemeenten St. Anthonis en Mill en St. Hubert hebben een solidariteitsbijdrage toegezegd. Verder zijn subsidies binnengehaald van de provincies Noord-Brabant en Limburg en van de Euregio Rijn-Waal voor de promotie van de boot, bewegwijzering, informatieborden en kadeaanpassingen.

De pendelboot draagt de naam 'de Drie Provinciën' en deze is niet voor niets gekozen, want hij doet niet alleen drie Brabantse en twee Limburgse gemeenten aan, maar passeert ook de provincie Gelderland. Het is niet uitgesloten dat volgend jaar ook in de Gelderse gemeente Heumen wordt aangelegd. Gesprekken daarover zijn gaande.

Kijk voor meer informatie ook op www.fietspendelboot.nl

Berichttype Persberichten