Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 mei 2006

Politie houdt vijf drugstoeristen aan

BERGEN OP ZOOM: Politiemensen van het speciale team ter bestrijding van drugsoverlast Courage hebben woensdagavond een vijftal Belgen aangehouden. De auto, waarin de vijf zich bevonden, werd aan de Rooseveltlaan door de politie aan de kant van de weg gezet. In de auto werd 48 gram hennep aangetroffen. De vier mannen en de vrouw, in de leeftijd van 17 tot 19 jaar, werden in de loop van de avond met een proces verbaal op zak weer op vrije voeten gesteld.

Politie houdt automobilist aan met levensgevaarlijk rijgedrag

HOOGERHEIDE: Een politieman van de Spoorwegpolitie schakelde dinsdagavond voor alle zekerheid zijn collegas van de regiopolitie in, nadat hij op de Rijksweg A4 een automobilist had aangetroffen, die met een snelheid van zon 10 km/uur over de autosnelweg reed. De politieman is uit zijn eigen auto gestapt, naast de langzaam rijdende auto gaan rennen, is aan de passagierszijde ingestapt en heeft het voertuig in de richting van de vluchtstrook gestuurd. Hierna heeft hij de autosleutel uit het contact gehaald. Omdat de ter plaatse gekomen politiemensen het vermoeden hadden dat de 36-jarige bestuurder uit Hoogerheide verdovende middelen had gebruikt, is hij voor een bloedpoef overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur.

Politie houdt verdachte aan van huiselijk geweld

OUDENBOSCH: De politie heeft woensdagavond een 40-jarige man uit Oudenbosch aangehouden, nadat hij kort tevoren zijn ex-vriendin had geslagen. Ook een 42-jarige man, die kort na de mishandeling ter plaatse kwam, kreeg een vuistslag. Na zijn aanhouding heeft de politie de man in verzekering gesteld.

Motorrijder (28) gewond na verkeersongeval

OUD GASTEL: Een 28-jarige Bredase motorrijder is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De motorrijder reed, vanuit het Kuivezand, in de richting van de Bolbaan. Een 54-jarige man uit Groningen, die op dat moment op de afrit van de A17 reed en linksaf in de richting van het Kuivezand wilde rijden, zag daarbij de motorrijder echter over het hoofd. Hoewel de motorrijder de auto nog uit alle macht probeerde te ontwijken door hem achterlangs te passeren, raakte hij de auto nog net en raakte daarbij behoorlijk gewond aan zijn scheenbeen. Hij wilde niet per ambulance worden weggebracht, maar zou zich op eigen gelegenheid bij een huisartsenpost vervoegen.

Politie houdt jeugdige winkeldievegge aan

ROOSENDAAL: Een 16-jarig meisje uit de gemeente Rucphen is donderdagmiddag door personeel van een winkel in de Roselaar betrapt op de diefstal van winkelwaren ter waarde van 12 euro. Het meisje is aangehouden en overgedragen aan de politie. In overleg met de verantwoordelijke (zorg)instanties zal worden beoordeeld wat er met het meisje zal gebeuren. De politie heeft haar moeder ingelicht, die het meisje in de loop van de middag van het bureau kon komen ophalen.

Auteur: Manon Ostendorf