Gemeente Vlaardingen


Verleende kapvergunning

Verleende kapvergunning ten behoeve van het bouwplan woonpark Triade op het voormalig terrein van handbalvereniging Hollandiaan aan het Hollandiaanpad.

Op 25 april jl. heeft het college van burgemeester en wethouders kapvergunning verleend voor het kappen en verplanten van een aantal bomen. Het gaat om het kappen van 41 individuele bomen (voornamelijk populieren) en ca. 2400 m2 bosplantsoen waarin zich naast uitgegroeide heesters ca 123 bomen (voornamelijk berken en 3 populieren) bevinden. Met betrekking tot het verplanten gaat het om 6 volwassen platanen.

Het groen bevindt zich in het gebied rondom het voormalig terrein van de Hollandiaan in het westelijk deel van Wijkpark Holy dat gelegen is aan het einde van de Lepelaarsingel ter hoogte van de Walnoten- en Esdoorndreef.

De bomen en de bosplantsoenvakken kunnen niet gehandhaafd blijven, vanwege de bouw van 3 appartementencomplexen met een parkeergarage, het bouwrijp maken van 8 vrije kavels en de inrichting van het gebied. Op 28 februari 2006 is voor de bouw van het complex van de 3 woontorens en de parkeergarage een bouwvergunning verleend.

Er is een inrichtingsplan gemaakt met als uitgangspunt zoveel mogelijk bestaand groen te handhaven. De vergunning is verleend onder de voorwaarde dat er naast het verplanten van de platanen bij de inrichting van het gebied 112 bomen en ca. 2000 m2 heesterbeplanting wordt geplant.

De kapaanvraag is gepubliceerd op 15 februari jl. en heeft met bijbehorende tekeningen gedurende een periode van 4 weken ter inzage gelegen met de mogelijkheid zienswijzen in te dienen. Van deze mogelijkheid is 2 keer gebruik gemaakt. Met de indieners van de zienswijzen zijn gesprekken gevoerd die uiteindelijk hebben geleid tot wederzijds begrip. Daarnaast is afgesproken dat er 3 uit wortelopschot ontstane populieren extra zijn aangemerkt te worden gekapt waarvoor het college van burgemeester en wethouders op 25 april kapvergunning heeft verleend.

Tegen dit besluit kunt u op grond van de Algemene wet Bestuursrecht (AWB) binnen zes weken na deze bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, per adres: Postbus 141, 3130 AC Vlaardingen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de dienst Stadswerk, afdeling Wijkbeheer, de heer A.C. Bijl (tel. 010 - 248 4566).