Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda donderdag 4 mei

BREDA, 4 mei 2006

Bredanaar (21) beledigt agenten

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 20.20 uur een 21-jarige Bredanaar aangehouden. Hij vond het nodig agenten die op de Westerhagelaan bezig waren met een verkeerscontrole herhaaldelijk uit te schelden. Ook na zijn aanhouding werkte de man bepaald niet mee. De Bredanaar kreeg bij de controle twee bekeuringen; een voor het niet dragen van de gordel, de ander voor het niet kunnen tonen van de benodigde autopapieren. Na verhoor kon de man weer naar huis.

Vier mannen uit Breda verdacht van inbraak

BREDA: De politie heeft woensdagavond rond 22.00 uur vier mannen (18, 18, 20 en 20 jaar) uit Breda aangehouden. Dat gebeurde op de Epelenberg. Agenten waren afgekomen op een melding van een oplettende buurtbewoner die zag dat er in het souterrain van een flat aan de Mgr. de Vethstraat werd ingebroken. De getuige zag een aantal mannen weglopen en belde de politie. Het viertal is na verhoor donderdagmiddag op vrije voeten gekomen.

Automobilisten onder invloed aangehouden

BREDA: De politie heeft woensdagnacht rond 02.30 uur een 25-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden op de Vismarktstraat. De automobilist hield daar het verkeers hinderlijk op. De man bleek duidelijk onder invloed van alcohol, zo bleek uit een blaastest. De man wilde verder niet meewerken aan een ademanalyse, zodat besloten werd een bloedproef te doen. De uitslag daarvan is nog niet bekend. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 24 uur. Na verhoor kon de man weer gaan.

BREDA: Een 58-jarige inwoonster van Bavel is donderdagochtend rond 09.15 uur aangehouden op de Lunetstraat. De vrouw was mede door medicijngebruik niet in staat een auto te besturen. Ze kwam suffig en onvast ter been over op de agenten die haar aanhielden. Na verhoor werd de vrouw weer vrijgelaten.

Vier mannen aangehouden met kofferbak vol sigaretten

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 09.50 uur vier mannen aangehouden in een auto die over de Oranjeboomstraat reed. Het betrof twee 17-jarige inwoners van Bavel,een 20-jarige Bredanaar en een 21-jarige man zonder vast woon- of verblijfplaats. Agenten die achter de auto reden, vielen op dat de inzittenden achter nogal moeilijk zaten. Uit onderzoek bleek er een groot pak op de achterbank te staan met daarin buitenlandse sigaretten. Later bleek ook de kofferbak helemaal vol te liggen. In totaal werden ruim 300 sloffen met in totaal ruim 60.000 sigaretten aangetroffen. De douane heeft de sigaretten in beslag genomen en stelt een onderzoek in. Na verhoor kon het viertal weer naar huis.

Jongens proberen quad te stelen

BREDA: De politie heeft woensdagnacht rond 00.45 uur een 15-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde op de Boeimeerweg. De jongen zou even tevoren samen met twee andere jongens geprobeerd hebben een quad te stelen op de Baronielaan en spullen uit een bestelbus in de omgeving weg te nemen. Agenten reageerden op een melding uit de buurt. De jongen is na verhoor donderdag naar huis gestuurd.

Auteur: Andre van den Hul