IDev Technologies, Inc. krijgt CE-markering voor een ........

Idev technologies, inc.

IDev Technologies, Inc. krijgt CE-markering voor een nieuwe nitinol stent bij perifere vaataandoeningen

HOUSTON, May 4 /PRNewswire/ --

IDev Technologies, Inc. is een aankomend toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling en marketing van minimaal invasieve stentsystemen voor de behandeling van perifere vaataandoeningen en niet-vasculaire aandoeningen. Vandaag kondigde het bedrijf de goedkeuring aan van de CE-markering voor gebruik van de stent in Europa.

De CE-markering heeft specifiek betrekking op het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van apparatuur voor de verwijdering van onopzettelijk verplaatste of meegesleepte objecten uit het perifere vaatstelsel van het lichaam, voor palliatieve behandeling van vernauwingen in de galwegen veroorzaakt door kwaadaardige tumoren en voor gebruik in het perifere vaatstelsel bij een mislukte PTA.

Thomas M. Tully, voorzitter en president-directeur, zei het volgende, "De Europese goedkeuring van de stent van IDev Technologies, Inc. vormt de eerste, doorslaggevende stap voor het op de markt brengen van deze nieuwe technologie wereldwijd. Het bedrijf zal eerst een beperkte distributiestrategie uitwerken voor hoogstaande interventiecentra over heel Europa. Deze hoogstaande centra zullen als eerste de innovatieve stent van IDev Technologies, Inc. aanbieden aan meer dan 2,5 miljoen patiënten die lijden aan kritische ischemie van de ledenmaten in de ontwikkelde landen."

Over IDev Technologies, Inc.

IDev Technologies, Inc. ("IDEV") is een innovator en ontwikkelaar van de nieuwste minimaal invasieve medische apparatuur voor de behandeling van perifere vaataandoeningen(PVD). PVD wordt momenteel behandeld door interventieradiologen,
-vaatchirurgen en -cardiologen. Het bedrijf ontving recent de CE-markering voor het gebruik van de stent in perifere vasculaire en niet-vasculaire applicaties en bereidt zich voor op de op handen zijnde lancering van het product in Europa. De stent van IDev Technologies, Inc. is een uniek apparaat: een self-expandable nitinol stent met een aanzienlijke radiale sterkte die bestand is tegen knikken, platdrukken en breukpotentieel. Bovendien kan de stent dankzij het unieke inbrengsysteem exact worden geplaatst en herplaatst voor hij uitzet. Deze eigenschappen bieden een belangrijk voordeel in vergelijking met de bestaande stenttechnologieën voor perifere vasculaire applicaties.

Website: www.idevtechnologies.com