Gemeente Den Haag

Het Bevrijdingsvuur, dat jaarlijks op 4 mei om middernacht bij hotel De Wereld in Wageningen wordt ontstoken, en vandaar uit door lopers in heel Nederland zal worden uitgedragen komt dit jaar voor de eerste maal naar Den Haag. Burgemeester Deetman is vrijdag 5 mei aanwezig bij het ontsteken van het Bevrijdingsvuur. Dit gebeurt om 11.00 uur op het Plein.

Het vuur wordt uit Wageningen gehaald door een vertegenwoordiging van de Stichting Herdenking Veteranen. Lopers van The Hague Roadrunners zullen de fakkel vervolgens in estafette overbrengen vanaf het Bogaardplein te Rijswijk naar het Plein. Zij beginnen om 9.30 uur met de fakkeltocht. Op het Plein wacht een erewacht van de scoutinggroep Stanley 55 de laatste loper op. Na het ontsteken van het Bevrijdingsvuur zal burgemeester Deetman een toespraak houden.

De Stichting Herdenking Veteranen tekent ook voor de organisatie van het Bevrijdingsfestival dat 5 mei 's middags eveneens op het Plein plaatsvindt. Van 14.00 uur tot 17.30 uur zullen The Ambassadors daar optreden en zullen leden van de NINES Country Dancers demonstraties geven van line dancing.