Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

5E FESTIVAL CINE Y MÚSICA LATINO AMERICANO in Lantaren/Venster

4 t/m 14 mei

Wegens groot succes organiseert Lantaren/Venster organiseert ook dit voorjaar weer een Festival Latino Americano: 5E FESTIVAL CINE Y MÚSICA LATINO AMERICANO. Dit multidisciplinaire evenement vindt plaats van 4 mei t/m 14 mei, en bestaat naast filmvertoningen en muziekconcerten uit diverse dansvoorstellingen, waaronder een L/V-productie. Natuurlijk stopt het festival niet bij de voorstellingen en zal het aanbod van het Café L/V ook in het teken staan van Latino Americano.

Het filmprogramma bestaat uit een tweetal voorpremières, La Puta y la ballena (De hoer en de walvis) van de Argentijnse regisseur Luis Puenzo en de Braziliaanse film Cinema, Aspirins and Vultures van Marcelo Gomes. De hoofdmoot van het filmaanbod bestaat uit het LAFF on tourprogramma, een selectie van elf titels van het Latin American Film Festival in Utrecht.

Vanwege het grote succes van deze band tijdens de vorige editie, zal Barrio Latino op vrijdagavond 5 mei het eerste festivalweekeinde inluiden met een gratis concert in het Café LV. De volgende concerten vinden plaats op donderdag 11 mei: Havana Impacto speelt vanaf 21:00 in een van de zalen, waarna Club Guarana het feest voortzet met een optreden in het café. De grote klapper van het festival is het slotconcert dat op zaterdagavond 13 mei plaats zal vinden. Deze jazz-doublebill van Russische meesterpianist Nabatov en de gevierde voortrekker van de Latijnse muziek Horacio 'El Negro' Hernandez en zijn band is uniek in Nederland.

Speciaal voor 5E Festival Cine y Música Latino Americano, heeft de uit Cuba afkomstige choreograaf en kunstenaar Yonel Castilla Serrano een remix-versie gemaakt van succesvolle eerste aflevering van de L/V-productie Kitchenette. Op vrijdag 5 mei vindt de try-out van About the size of a pea. Daarna wordt deze op bijna alle festivaldagen gespeeld. De koningin van de flamenco Maria del Mar Serrano Rebollo danst op zondagmiddag 7 mei internationaal veelgeprezen Flamentango, waarin beide gepassioneerde dansen op unieke wijze samen gebracht worden. Het Rotterdamse gezelschap Gato Bizar belooft wederom hilarische en verrassende dans te brengen met het derde deel van hun tangoreeks: Tangomorfose op woensdag 10 mei.

Het volledige programma is te vinden op:

www.lantaren-venster.nl/actief/latino-americano.htm

Theater Lantaren/Venster

Gouvernestraat 133, Rotterdam

Telefoon kassa: 010- 2772277 www.lantaren-venster.nl

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Daniëlle Commandeur - filmpubliciteit Theater Lantaren/Venster: 010-2772271 of per mail: commandeur@lantaren-venster.nl. Voor de dans en L/V productie voorstellingen kunt u contact opnemen met Esther Gernette: gernette@lantaren-venster.nl

Graag zien we bovenstaande opgenomen in de daarvoor bestemde agenda's. Mocht u aanvullende informatie en/of foto's nodig hebben kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Daniëlle Commandeur of met ondergetekende. Mocht u langs willen om een en ander te recenseren, zet dat dan even tijdig op mail. Wij leggen dan een perskaart voor u klaar.

Vriendelijke groet,

Hans E. Merts
publiciteit muziek
Theater Lantaren/Venster
merts@lantaren-venster.nl
010-2772266