Gemeente Woerden

26 april 2006

Dodenherdenking 2006

Op donderdagavond 4 mei herdenkt Woerden, zoals elk jaar, de omgekomen slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van de oorlogen, die daarna kwamen. Dat gebeurt op de traditionele wijze bij het herdenkingsmonument aan de Meeuwenlaan. Voorafgaand aan deze herdenking vinden er twee andere activiteiten plaats.

Om 19.00 uur is er een herdenkingsdienst in de Evangelisch-Lutherse kerk (PKN), georganiseerd door de Plaatselijke Raad van Kerken. Om 19.15 uur begint er bij het Monument voor de omgekomen burgerslachtoffers en militaire slachtoffers op de Algemene Begraafplaats aan de Kerkhoflaan een herdenkingsplechtigheid waarbij burgemeester Schmidt het woord zal voeren. Tevens worden er een aantal kransen gelegd. Deze bijeenkomst zal rond 19.40 eindigen, waarna iedereen de gelegenheid heeft de traditionele Dodenherdenking bij het monument op de Mee uwenlaan bij te wonen, waar om 20.00 uur met twee minuten stilte de doden zullen worden herdacht. De organisatoren hopen ook dit jaar weer op veel belangstelling.

Ook in Harmelen vindt op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij het monument voor de Nederlands Hervormde kerk in Harmelen, waar na het spelen van the Last Post om 20.00 uur de twee minuten stilte in acht genomen zullen worden. Na het zingen van het Wilhelmus kunt u bloemen leggen bij het monument. Tijdens de herdenking is de Kalverstraat afgesloten. Voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst wordt er om 19.15 uur in de Nederlands Hervormde kerk een herdenkingsdienst gehouden van de drie Harmelense kerken.

Zie ook

- Website 4 en 5 mei