Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 28 april 2006

Persbericht

Herdenkingsbijeenkomsten op

4 mei 2006 in De Wolden

Herdenkingsbijeenkomsten op 4 mei:

Ruinen

Ook dit jaar wordt er in Ruinen een "stille tocht" gehouden. U wordt verzocht zich te verzamelen bij de pomp, hoek Westerstraat - Stoffersweg, waar om 19.45 uur vertrokken wordt. De aankomst bij de herdenkingssteen op de Brink zal ongeveer om 19.50 uur zijn, waarna er gelegenheid is om bloemen neer te leggen. Om 19.59 volgt de eresaluut door de trompettist. Vlak voor 20.00 uur zullen de kerkklokken luiden. Om 20.00 uur zullen twee minuten stilte in acht worden genomen, waarna muziekvereniging Crescendo het Wilhelmus ten gehore zal brengen.

Koekange

Het 4 mei comité Koekange houdt in samenwerking met de gezamenlijke kerken, de Oud Indiëgangers en de Vereniging Dorpsbelangen op 4 mei een herdenkingsbijeenkomst in Dorpshuis De Schakel. De bijeenkomst begint om 19.15 uur. Aansluitend zal een kranslegging plaatsvinden bij het monument aan de Dorpsstraat, waar bij het monument twee minuten stilte in acht genomen wordt. Hierna speelt muziekvereniging de Bergklanken het Wilhelmus.

Ruinerwold
In Ruinerwold vindt op 4 mei om 19.30 uur een herdenkingsbijeenkomst plaats in de Nederlandse Hervormde Kerk. Na de kerkdienst zal er een stille tocht zijn naar het grafmonument op de begraafplaats.

Zuidwolde
Om 19.30 uur samenkomst op het kerkplein en vervolgens vertrekt de stille tocht naar de twee monumenten voor de gevallenen bij het gemeentehuis. Om 20.00 uur zal er een minuut stilte plaatsvinden gevolgd door een kranslegging.

///////////////////////////////