Gemeente Enschede

Dodenherdenking; Programma 4 mei 2006

maandag 01-05-2006

Op donderdag 4 mei a.s. vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Om
18.45 uur begint de algemene herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk op de Oude Markt. Vanaf 19.30 vertrekt de Stille Tocht naar het Volkspark, waar de kranslegging plaatsvindt.

Hieronder volgt een uitgebreid programma

Dodenherdenking 4 mei


18.00 - 18.45 uur: Concert door de beiaardier, Mw. Esther Schopman speelt op het carillon van de Grote Kerk op de Oude Markt. Zij speelt muziek uit Valerius' Gedenck-Clanck (1626), muziek van J.S. Bach (o.a. het bekende Adagio) en Henry Purcell (o.a. Ground). Ook speelt zij originele beiaardcomposities, zoals Reflections van Gary White, een prelude van Albert Gerken en Lamento Jef Rottiers

Vanaf 18.00 uur vlaggen halfstok tot ca. 21.00 (zonsondergang


18.30 uur voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk op de Oude Markt brengt het Christelijke Fanfareorkest De Bazuin muziek ten gehore.
Dirigent: de heer Gerard Berentsen.


18.45 - 19.30 uur: Algemene herdenkingsbijeenkomst in de Grote Kerk (deuren open om 18.15 uur)
spreker is burgemeester Den Oudsten Enschede
Declamaties door studenten van de studenten-vereniging "Taste': Muzikale omlijsting: ligt bij het Christelijke Fanfareorkest De Bazuin


19.30 uur: Vertrek van de Stille Tocht vanaf de Oude Markt naar het Volkspark

Opstelling: 1. College van B en W

2. Deputatie Vliegbasis Twenthe

3. Politie Twente

4. Joodse gemeenschap
vervolgens rolstoelers, andere officiële instanties, verenigingen en individuele personen.

Route: Oude Markt, Marktstraat, Brammelerstraat, M.H. Tromplaan en Volkspark.


19.53 - 19.59 Luiden van de klokken


20.00 uur: Bij de beeldengroep van Mari Andriessen wordt 2 minuten absolute stilte in acht genomen.


20.02 uur: "The Last Post" wordt geblazen door trompettist B. ter Heijde. Vervolgens speelt het muziekkorps van het Leger des Heils: "Abide with me".

Hierna vindt de kranslegging plaats door de burgemeester en vele officiële instanties, waarna voor de overige aanwezigen gelegenheid bestaat bloemen te leggen bij de beelden. De plechtigheid wordt besloten met het zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus

Om te garanderen dat de deelnemers aan de Stille Tocht bij het monument een goede plaats krijgen wordt met behulp van politie en scouting getracht voldoende ruimte daarvoor vrij te houden. Voor rolstoelers wordt bij de trap naar het park een entreevoorziening getroffen.


21.00 uur Herdenkingsconcert in de Jacobuskerk op de Oude Markt door Vocaal Ensemble II Cocodrillo Cante. Op het programma staan het monumentale Memento van de Estlandse componist Arvo Pärt en het Requiem van de Provençaalse barokcomponist Jean Gilles. Entree van dit concert is niet gratis.


---