Universiteit van Tilburg 1 mei 2006

Dodenherdenking donderdag 4 mei 2006

LS

Op donderdag 4 mei wordt de jaarlijkse dodenherdenking gehouden. De herdenking in Tilburg vindt plaats in de kerk van 't Heike (gelegen aan de Schouwburgring, naast het stadhuis). De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt bijgewoond namens de Universiteit van Tilburg door prof. dr. Theo Verhallen, decaan de van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Collegevoorzitter mr. Hein van Oorschot zal als lid van het Nationale Comité 4 en 5 mei aanwezig zijn bij de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst in Tilburg zullen spreken de heer D. Hendrickx, pastor van de parochie Heikant-Quirijnstok en dr. R.L. Vreeman, burgemeester van Tilburg. De heer D. Penninkhof, predikant van de Protestantse kerk in Tilburg, zal een gebed uitspreken.

Kathelijne van Gulick en Nadine Thijssens, studenten van de Faculteit Rechten, en Marlieke van Gulick, studente aan de Universiteit Utrecht, zullen het lied The circle of life van zanger-componist Elton John ten gehore brengen.

Na afloop van de herdenking zullen om 20.02 kransen worden gelegd bij het stedelijk herdenkingsmonument aan de Schouwburgring. Namens de UvT zal dit geschieden door de heer Verhallen. Na afloop van de kranslegging wordt er koffie geschonken in de Burgerhal van Stadskantoor 1.

Wij memoreren dat in de periode 1940-1945 negentien studenten van onze universiteit zijn omgekomen door oorlogsgeweld of in het verzet. Het College van Bestuur nodigt medewerkers en studenten uit om deze dodenherdenking bij te wonen.

Tilburg, 28 april 2006

UvT Persbericht