Ministerie van Algemene Zaken

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht

1 mei 2006

ACTIVITEITEN MINISTER-PRESIDENT BALKENENDE IN KADER VAN 4 EN 5 MEI

Minister-president Balkenende zal aanstaande donderdag vier bijeenkomsten bijwonen in het kader van de 4 mei-herdenking. Vrijdag is hij aanwezig bij een tweetal festiviteiten ter gelegenheid van de viering van 5 mei.

Donderdagochtend 4 mei is de minister-president aanwezig bij de herdenking in de hal van de Tweede Kamer. Hij zal een krans leggen bij de Erelijst van Gevallenen. Aansluitend woont de premier de herdenking bij in perscentrum Nieuwspoort. Donderdagmiddag spreekt de minister-president tijdens de dodenherdenking in Loenen van de Oorlogsgravenstichting, die dit jaar zestig jaar bestaat. 's Avonds is hij aanwezig en legt hij een krans bij de nationale herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam.

Vrijdag 5 mei zal de minister-president de Nationale Start Viering van de Bevrijding in Leeuwarden bijwonen. Aansluitend bezoekt de premier daar het bevrijdingsfestival. 's Avonds is hij aanwezig bij de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding in Amsterdam op en rond de Amstel.

RVD, 01.05.06, 16.21 uur