Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 1 mei 2006, 133

Vervanging verkeerslichten Aalsterweg â Boutenslaan

Donderdag 4 mei worden de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt Aalsterweg â Boutenslaan in bedrijf gesteld. Daarmee komt een einde aan de overlast van de afgelopen weken waarin de kruising met tijdelijke verkeerslichten werd geregeld.

De verkeerslichten worden vervangen in het kader van het project âaanpak black spotsâ, locaties waar veel ongevallen gebeurden. De nieuwe verkeerslichten zijn voorzien van detectielussen in het wegdek en drukknoppen voor fietsers en voetgangers. Hierdoor reageren de verkeerslichten veel beter op het verkeer dan de oude installatie en wordt onnodig wachten sterk verminderd. De drukknoppen voor de fietsers en voetgangers zijn voorzien van een terugmelding. Als er gedrukt wordt, gaat een licht branden met de tekst âwacht op groenâ. Hierdoor kunnen weggebruikers zien dat de drukknop functioneert.

De filevorming die tijdens de ochtend- en avondspits optreedt wordt met de nieuwe verkeerslichten niet opgelost. Daarvoor passeert er gewoon te veel verkeer en er is geen ruimte om extra rijstroken te maken. Buiten de spitsen zullen de verkeerslichten beter functioneren dan voorheen.

In het kader van deze black spot wordt ook een middengeleider aangelegd aan de noordzijde van de Leostraat om geparkeerde autoâs direct langs de ring te voorkomen. De geparkeerde autoâs leiden tot verkeersonveilige situaties en kunnen de detectielussen van de verkeerslichten negatief beïnvloeden. Door het parkeren op deze locatie onmogelijk te maken wordt dit probleem opgelost. contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.

(c) 2006 Gemeente Eindhoven