Gemeente Zwolle

Verkeer in Zwolle op 4 en 5 mei 2006


Datum uitgave: 03-05-2006
Donderdag 4 mei 2006 worden bij het monument aan het Ter Pelkwijkpark de gevallenen uit de Tweede Wereldoorlog herdacht. Op vrijdag 5 mei viert Zwolle Nationale Bevrijdingsdag.De gebeurtenissen op deze twee dagen hebben gevolgen voor het verkeer in de stad. Nationale Dodenherdenking

Voorafgaand aan de herdenking bij het monument in Ter Pelkwijkpark vindt er een optocht 'De stille omgang' plaats. Tussen 19.00 en 19.15 uur vindt het opstellen plaats op de Spinhuisbredehoek. Aansluitend vertrekt 'De stille omgang' via de route: Stenen Pijp, Diezerkade, Brink, Koewegje, Bagijnesingel, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug, Sassenstraat, Walstraat, Vijfhoek, Ter Pelkwijkstraat naar het momument aan het Ter Pelkwijkpark. Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting geeft op 4 mei van 20.00 uur tot 21.00 uur stremming voor al het verkeer.

Bevrijdingsdag
Ook dit jaar viert Zwolle Nationale Bevrijdingsdag met een groot festival. Dit keer niet op de Turfmarkt maar in park De Wezenlanden.

Verkeer
In verband met de viering van Bevrijdingsdag voert de gemeente een aantal verkeersmaatregelen uit. Door reconstructiewerkzaamheden Wilhelminasingel en Grote markt, bevrijdingsfeest op Grote Kerkplein, warenmarkt in de binnenstad en festiviteiten in het park De Wezenlanden, is de binnenstad en het gebied tussen de binnenstad en park De Wezenlanden op deze dag afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. De afsluiting betreft de volgende straten: Blijmarkt, Sassenstraat, Korte Ademhalingsteeg, Grote Markt, Melkmarkt, Grote Kerkplein, Praubstraat, Papenstraat, Goudsteeg, Bloemendalstraat, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Van Nahuysplein, Ter Pelkwijkpark, Groot Wezenland, Schuurmanstraat, Wethouder Alferinkweg en aanliggende straten, Luttenbergstraat en een deel van de Hanekamp (tankstation aan de Hanekamp blijft bereikbaar). Bebording geeft de stremmingen en omleidingsroutes aan. Ziekenhuis Isala klinieken, locatie De Wezenlanden, gelegen aan Groot Wezenland is deze dag bereikbaar via de algemene omleidingsroute Groot Wezenland, Burgemeester van Rooijensingel, Stationstraat, Oosterlaan, Deventerstraatweg, Hortensiastraat, Zuidbroeklaan en omgekeerd.

De afsluiting van het gebied binnenstad/Park De Wezenlanden vindt plaats omwille van de veiligheid in verband met de vele bezoekers die worden verwacht.

De gemeente adviseert om met het openbaar vervoer naar Zwolle te komen. De loopafstand van het station naar de binnenstad is minder dan 10 minuten. Daarnaast rijden er stadsbussen via de binnenstad. Er bevinden zich haltes aan Eekwal, Dijkstraat en ter hoogte van winkelcentrum Diezerpoort. In de nabije omgeving van het park De Wezenlanden zijn haltes aan de Wipstrikkerallee en Hortensiastraat. Voor de fietsers zijn fietsenrekken geplaatst aan de Wethouder Alferinkweg.

Parkeren
In de nabijheid van het park zijn geen parkeerfaciliteiten aanwezig. Het park is gelegen ter hoogte van vergunninghoudersgebieden. Voor parkeermogelijkheden worden de volgende accommodaties aangeraden: Lübeckgarage (gelegen aan zuidzijde van station), parkeergarage Diezerpoort en parkeerterrrein Turfmarkt. Op de binnenring in de omgeving van de binnenstad bevindt zich het parkeerverwijssysteem. Dit systeem geeft de parkeeraccommodaties met het aantal beschikbare parkeerplaatsen aan.

Voor informatie omtrent het programma kijk op www.bevrijdingsfestivalzwolle.nl. Dit jaar vindt het festival niet op de Turfmarkt plaats maar in het park De Wezenlanden. Voor meer informatie omtrent de wegwerkzaamheden en de bereikbaarheid van Zwolle kijk op www.bereikbaarheidzwolle.nl.