Ingezonden persbericht


Op donderdag 4 mei vinden vanaf half tien de laatste zittingen plaats in het massaproces tegen 43 activisten en buurtbewoners die opgepakt werden bij de ontruiming van de Schinveldse bossen en het GroenFront! actiekamp aldaar op 9 en 10 januari. De rechtzaken vinden plaats in de rechtbank te Maastricht en de uitspraak wordt verwacht vanaf half twee. Tegen de activisten wordt 240 euro boete geeist wegens het overtreden van de noodverordening en het negeren van een politiebevel om het gebied te verlaten.

In eerdere zittingsdagen (op 21 en 25 April) is duidelijk geworden dat alle arrestanten over Duits grondgebied zijn afgevoerd. Hier had formele toestemming van Duitsland voor moeten zijn en die was er niet. Ook heeft de verdediging proberen duidelijk te maken dat het besluit tot een noodverordening zowel technisch als inhoudelijk niet houdbaar is, en dat de rechtbank dit moet meewegen in zijn beslissing.

De uitspraak zal zodra die bekend is te vinden zijn op de GroenFront! website.

------------------------------------------

Woordvoerder bereikbaar (zodra de rechtzaken afgelopen zijn) op 06-26200729 (Peter Polder) Na de uitspraak geven buurtbewoners, activisten en Advocaat Rob Schoonbrood een reactie.

--

++ http://www.groenfront.nl ++
++ email: vvgf@groenfront.nl (PGPkey on site) ++
++ postbus 85069 3508 AB Utrecht NL ++
++ Giro 4370351 tnv Steungroep NVDA te Utrecht ovv GroenFront! ++