Skatebond Nederland


Persbericht


Huisman wint tweede baanwedstrijd zonder afstandszege


Sjoerd Huisman uit Andijk is vanavond in Purmerend als eerste geëindigd in het dagklassement van de tweede Van der Wiel Baanwedstrijd, zonder een afstand te hebben gewonnen. Huisman werd tweede op de 1000 m en de 10 km afvalkoers, en vierde op de 300 m. Ingmar Berga uit Hoogeveen werd tweede in het klassement. Hij won na een snelle race de afvalkoers, doordat zijn spagaatfinish net iets verder reikte dan die van Huisman. Dimitri Deboel (Melle, België) legde hier beslag op de derde plek. Ronald Mulder uit Zwolle tekende voor de winst op de 300 m in 25,30 seconden. Gevoegd bij de derde plaats op de 1000 m finishte Mulder als derde in het klassement.


Michel Mulder reed op de 300 m de tweede tijd in 25,62. Daarmee bewezen de broers Mulder andermaal de snelste Nederlandse sprinters te zijn. De 300 en 500 m is hen op het lijf geschreven. Karlo Timmerman uit Staphorst werd derde op 300 m in 25,94.
Op de 1000 m was de winst voor Timmerman, gevolgd door Huisman, Ronald Mulder, Berga, Jan van Loon en Michel Mulder. Deze zes waren na de voorronden overgebleven voor de finale.


Bij de vrouwen won Anniek ter Haar (18) uit Dedemsvaart het dagklassement met zeges op twee afstanden: de 1000 m en de 8 km afvalkoers (20 ronden van 400 m). "Dat had ik niet verwacht," aldus Ter Haar. "Vorig jaar deed ik op de baan absoluut nog niet mee voor podiumplaatsen." Carin Ketellapper uit Wolvega werd tweede in het klassement (2e, 3e, 3e) en eerstejaars senior Hilde-Marije Dijkstra (18) uit Oldetrijne derde. Dijkstra won verrassend de 300 m in 29,76. Samen met Carin Ketellapper (29,97) was Dijkstra de enige vrouw onder de 30 seconden. Mariska Huisman uit Andijk finishte als tweede in de afvalkoers en eindigde op de vierde plaats in het klassement.


www.skatebond.nl