Gemeente Bronckhorst
---

Gemeente Bronckhorst houdt veiligheids-onderzoek onder 5.000 inwoners

Het bieden van veiligheid aan burgers is één van de belangrijkste taken van de overheid. Politie en gemeente werken hard aan de veiligheid en kwaliteit van de leefomgeving van de inwoners van Bronckhorst. Maar ze kunnen dit niet alleen. Veel mensen en instanties zijn hierbij betrokken, zoals het bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. En niet te vergeten inwoners zelf! De gemeente Bronckhorst vindt het belangrijk om te weten hoe haar inwoners over hun woonomgeving en veiligheid denken. Daarom stuurt de gemeente volgende week steekproefsgewijs een enquête naar 5.000 inwoners met het verzoek deze in te vullen. De antwoorden helpen de gemeente aan belangrijke gegevens voor het (nog op te stellen) veiligheidsbeleid en laten zien waar, welke maatregelen eventueel nodig zijn.

In de enquête kunnen bewoners hun mening geven over leefomgeving, criminaliteit en verkeer. Veiligheid is het uitgangspunt. De gemeente wil ook graag weten wat inwoners vinden van het functioneren van de gemeente en de politie. Om een goed beeld te krijgen van de veiligheid in Bronckhorst is het van groot belang dat voldoende ingevulde enquêtes teruggestuurd worden. Daarom vraagt de gemeente inwoners die een enquête ontvangen dringend deze in te vullen en te retourneren. Het zijn in totaal 63 vragen en het invullen duurt ongeveer 20 minuten.

Hengelo Gld, 4 mei 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --