Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

4 mei 2006

Twello - politie waarschuwt !

De politie waarschuwt inwoners van Twello om meer aandacht te besteden aan het afsluiten om garages en schuurtjes. De laatste twee weken worden opvallend veel fietsen en bromfietsen gestolen. In alle gevallen bleken de schuurtjes of garages niet te zijn afgesloten en dat komt de dief natuurlijk erg goed uit. Kwamen dergelijke diefstallen in Twello nagenoeg niet voor, nu bedraagt het aantal aangiften wekelijks 4 of 5 ! Om de diefstallen en de daaruit voortvloeiende ergernissen te voorkomen is er maar één remedie: op slot doen.

Doe altijd aangifte

Mocht u desondanks toch het slachtoffer van een diefstal zijn geworden, dan adviseert de politie u om altijd aangifte te doen. Belangrijkste reden: de politie weet dan waar de strafbare feiten plaats vinden en kan haar surveillance daarop richten. U kunt via www.politie.nl op het moment dat het u uitkomt aangifte doen. U kunt ook via 0900 - 8844 een afspraak maken en dan hoeft u niet op het politiebureau te wachten en wordt u direct geholpen.

Iets verdachts: altijd bellen

Mocht u iets verdachts signaleren neem dan direct contact met de politie op via 0900 - 8844. Betrapt u een dief op heterdaad en gat hij er net met uw fiets vandoor bel dan gerust 112 en probeer de politie zoveel mogelijk informatie te geven.

Zutphen - duo verdacht van inbraak

De politie Zutphen heeft woensdag (4/5) twee Zutphenaren (36 en 39) aangehouden in verband met een inbraak bij een horecazaak aan de Zaadmarkt eerder die nacht. De inbraak werd in alle vroegte ontdekt en de dieven bleken aan de achterkant van het pand een deur te hebben geforceerd. De gewaarschuwde eigenaar miste geld en een grote hoeveelheid flessen sterke drank. Toen de politie rond het middaguur voor een onderzoek bij een woning van het duo kwam, werden hier de van diefstal afkomstige spullen aangetroffen. Beide mannen zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt wat ieders aandeel is geweest.

Zutphen - slachtoffer zoek

Kreeg de politie woensdag even na 16.00 uur een melding, dat voor een winkel aan de Ruys de Beerenbrouckstraat een man in elkaar geslagen was. Degene die de klappen had uitgedeeld was met twee andere mannen in een auto gestapt en men was weggereden. Omstanders bekommerden zich om het slachtoffer en via het doorgegeven kenteken werd de eigenaar van de auto opgespeurd. Hij was niet degene die zou hebben geslagen en had de gebeurtenis ook niet gezien. De politie zet het onderzoek voort en wil ook in contact komen met het slachtoffer, want toen de tweede politie-eenheid ter plaatse kwam, was hij al weg. Getuigen kunnen ook contact opnemen met 0900-8844.

Zutphen - man geeft agente kopstoot

De politie heeft woensdagavond een 41-jarige man uit Lochem ingesloten, nadat hij op het station in Zutphen amok had gemaakt en bij zijn aanhouding een agente een kopstoot gaf. De man had rond 20.00 uur personeel van de spoorwegen beledigd en werd door hen aangehouden. De gewaarschuwde politie nam de man over en bij het transport gaf hij een agente plotseling een kopstoot. Op het politiebureau bedreigde hij een andere agent en de man is ingesloten en wordt vandaag verhoord. De agent kan mogelijk vandaag haar dienst weer verrichten.Tegen de Lochemer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zutphen - inbraak bij loodgieterbedrijf

Onbekenden hebben maandag (1/4) middag ingebroken in de opslag van een loodgieter aan de Barlheze. Na het vernielen van een ruitje verkregen zij de toegang tot het pand. De dieven hadden duidelijk belangstelling voor koper en messing. Een groot aantal kramen en koppelingen is dan ook gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Eerbeek - rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 34-jarige man uit Eerbeek heeft direct zijn rijbewijs aan de politie moeten afgeven, nadat hij woensdagochtend bij een snelheidscontrole 55 km harder reed dan toegestaan. Agenten die een verkeerscontrole op het Kanaal Zuid uitvoerden "klokten" de man met een snelheid van ruim 135 waar 80 is toegestaan. Naast het feit, dat zijn rijbewijs werd ingevorderd, krijgt hij een boete.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6052

---- --