Persberichten Binnensticht, 08.30 uur

Utrecht, 04-05-2006

Lopen langs het spoor

MAARTENSDIJK- Op woensdagavond werd een bemoeial aangehouden. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een man kort bij het spoor zou lopen op de Dorpsweg. De mogelijkheid bestond dat de man onder de trein zou kunnen komen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan. Hij werd aangehouden.

Tegenover het spoor begonnen een aantal personen zich mondeling te bemoeien met de aanhouding van de man. Een 36-jarige man vond het zelfs nodig agenten te beledigen. Hij werd hiervoor direct aangehouden. Op het bureau gaf hij aan niet te weten waarom de man van het spoor werd gehaald en gaf tevens aan dat het dom was zo te reageren naar de agenten. De man kreeg een boete 75 euro voor zijn daad.

Mogelijk gestolen goed?

ZEIST- Op woensdagavond werden twee personen aanhouden omdat ze met mogelijk gestolen goederen rondliepen. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen met een kruiwagen en twee fietsen liepen over de Arnhemse Bovenweg. De agenten troffen het duo, van 19 jaar uit Leiden en Driebergen aan en zij hadden een onduidelijk verhaal en werden aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of de goederen van diefstal afkomstig zijn.