1,2 miljoen subsidie voor leven-lang-leren van medewerkers

Open universiteit nederland

http://www.ou.nl

De Open Universiteit Nederland ontvangt 1,2 miljoen euro subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF) voor de scholing van medewerkers. In de komende jaren zullen nagenoeg alle medewerkers een of meerdere opleidingen volgen, wat resulteert in een totaal aantal van
2320 cursisten voor ruim 120 verschillende opleidingen. Een deel van de opleidingen verzorgt de Open Universiteit zelf.

Het opleiden van medewerkers maakt onderdeel uit van het project 'Een leven-lang-leren bij de Open Universiteit Nederland'. De Open Universiteit staat midden in de wereld van een leven-lang-leren. Iedereen die (verder) wil of moet studeren op niveau van hoger onderwijs, veelal in combinatie met werk, kan bij haar terecht. Eigen medewerkers kunnen en mogen daarbij niet achterblijven. Met het project stimuleert en faciliteert de Open Universiteit haar medewerkers om hun competenties te ontwikkelen en effectief te blijven functioneren. De opleidingen omvatten beroeps- en functiegerichte vakopleidingen, ict-opleidingen, vaardigheidstrainingen gericht op individuele ontwikkeling en opleidingen gericht op het professionaliseren van medewerkers, zoals projectmatig werken, leiderschap en management en persoonlijke ontwikkelplannen.

Universiteit voor leven-lang-leren
De Open Universiteit onderscheidt zich door haar open onderwijsmodel (naar plaats, tijd, tempo, volgorde en toelating) en het flexibele onderwijsaanbod als de universiteit voor leven-lang-leren in Nederland. In de afgelopen twintig jaar heeft zij als geen ander expertise en kennis ontwikkeld over allerlei aspecten van leven-lang-leren. Deze expertise bundelt de Open Universiteit sinds september 2005 in het Netherlands Expertise Centre for Lifelong Learning (NELL). Hiermee draagt de instelling bij aan het realiseren van de nationale en internationale doelstelling om het opleidingsniveau van de bevolking te verhogen. Daarnaast neemt de Open Universiteit actief deel aan het Nationale Initiatief 'Lang leve leren!' waarin o.a. vakorganisaties en overkoepelende onderwijsorganisaties zitting hebben.