Ingezonden persbericht


Eurocycler: compact, innovatief en gebruiksvriendelijk Toro introduceert nieuwe elektrische maaimachines

Met zijn nieuwe eurocycler serie introduceert toro twee volledig nieuwe elektrische maaimachines voor de europese markt. beide modellen, met maaibreedten van 34 en 41 cm, onderscheiden zich niet alleen door hun overtuigende maai-eigenschappen en innovatieve kenmerken, zij maken ook indruk door hun dynamische vormgeving, ontworpen door een vooraanstaand europees ontwerpcentrum. en, alhoewel de eurocyclers ongetwijfeld voor jaloerse blikken van de buren zullen zorgen, kan de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de maaimachines - eigenschappen die onlosmakelijk met het merk toro verbonden zijn- niet over het hoofd worden gezien.

Met een vermogen van 1200 en 1400 Watt zijn beide maaimachines geschikt voor kleinere tot middelgrote tuinen met een oppervlakte van maximaal 700 m². De Eurocycler is niet alleen aantrekkelijk, hij is ook uiterst makkelijk in gebruik, dankzij zijn onderhoudsvrije elektrische motor, de traploos afstelbare snijhoogte (tussen de 20 en 75mm), de eenvoudig in hoogte verstelbare handgrepen en de gebruiksvriendelijke verwijdering van de vangzak (capaciteit: 30 liter op het 34cm model en 40 liter op het 41cm model).

Gemakkelijk switchen tussen gras opvangen of recyclen

WAT DE EUROCYCLER MAAIMACHINES WERKELIJK SPECIAAL MAAKT IS HUN RECYCLER-OPTIE DIE HET MOGELIJK MAAKT VLOT TE SCHAKELEN TUSSEN VERGAREN EN RECYCLEN VAN FIJNGESNEDEN SNOEISEL. DEZE FUNCTIE IS EENVOUDIG MET ÉÉN HENDEL TE BEDIENEN. ONDER DESKUNDIGEN WORDT TORO'S GEPATENTEERDE RECYCLER® TECHNOLOGIE BESCHOUWD ALS HET MEEST VOORAANSTAANDE SYSTEEM OM GEMAAID GRAS TE RECYCLEN. HET SYSTEEM WINT IN EUROPA DAN OOK STEEDS MEER AAN POPULARITEIT:


. Het gemaaide gras wordt in zeer fijne deeltjes versneden die uiteindelijk geheel in het gazon verdwijnen. Onzichtbaar voor het oog, voedzaam voor de bodem.
. Elimineert de noodzaak om de vangzak te legen, waarmee tijd bespaard wordt
. Het fijngesneden snoeisel is een perfecte natuurlijke meststof, die kunstmatige bemesting overbodig maakt.
. Gemaaid gras, dat voor 90 procent uit water bestaat, verhoogt het vochtigheidsgehalte van de grond en vermindert de noodzaak om te besproeien

Het gras wordt fijngesneden dankzij een speciaal ontworpen maaimachinedek, waarin het gemaaide gras steeds opnieuw naar het maaiblad wordt overgebracht, totdat het fijn genoeg is om in het gazon teruggeblazen te worden.

Als het gras langer is, wordt geadviseerd het gras eerst in de vangzak op te vangen, door eenvoudig de hendel over te schakelen naar de opvangfunctie.

Klein en lichtgewicht

DANKZIJ DE GEMAKKELIJK OPVOUWBARE DUWBOOM, KUNNEN BEIDE MODELLEN NA HET MAAIEN SNEL WORDEN OPGEBORGEN. HANDGREPEN AAN DE VOORZIJDE EN DE RUG VAN DE MACHINE GARANDEREN EEN ONGECOMPLICEERD VERVOER VAN DE MAAIMACHINES DIE SLECHTS 16 EN 18 KG WEGEN.

Toro producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij de gespecialiseerde vakhandel. De Nederlandse importeur, Jean Heybroek bv (tel: 030-6394611), verstrekt graag informatie en dealeradressen. Verdere informatie over Toro producten is beschikbaar op de website www.jeanheybroek.com.

Over toro

Toro (een beursgenoteerde onderneming) is de meest vooraanstaande leverancier van professionele- en semi-professionele machines voor het onderhoud van golfbanen, sportvelden, parken en voor particulier tuinonderhoud , de daaraan gekoppelde service en geÏntegreerde oplossingen. met verkoopcijfers van $1.8 miljard in 2005, heeft toro zich gecommitteerd aan het leveren van ecologisch verantwoorde producten van hoge kwaliteit en innovatie. sinds 1914, heeft het bedrijf een traditie van superieure kwaliteit opgebouwd rond een aantal sterke merken. tot het uitgebreide klantenbestand behoren verschillende overheden, golf- en andere sportclubs, aannemers en een keur aan andere bedrijven Én particulieren. toro's hoofdvestiging bevindt zich in bloomington, minnesota, v.s.

Mei, 2006


---

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot:

Jean Heybroek bv
Frits Bulens, product manager particuliere en semi-professionele machines groenvoorziening

tel: 030-6394611

Jean Heybroek bv
Frits Bulens
Wilgenkade 6
3992 LL HOUTEN
T: 030-6394611
E:fbulens@jeanheybroek.com


---- --