Ingezonden persbericht


Persbericht

Op avontuur met Smoks Hanne
Een betoverende kinderfietsroute rondom Zelhem

Smoks Hanne is de beroemdste heks van de hele Achterhoek. Zij leefde meer dan 150 jaar geleden in Zelhem. Ze was helderziend en brouwde van veel verschillende kruiden haar eigen geneeskrachtige drankjes en zalfjes.

Speciaal voor kinderen die meer willen weten over de hekserij is er een magische fietsroute ontwikkeld. Zij kunnen in Smoks Hannes voetsporen treden, haar opvolger worden, door tijdens de tocht allerlei opdrachten goed uit te voeren.

Heksensoep, vleermuizen en heksenbezems
Kinderfietsroute "Het Smoks Hanne-avontuur" is 10 km lang en duurt ongeveer 3 uur. De bewegwijzerde route start bij het Toeristisch Overstappunt /VVV in Zelhem en is gericht op kinderen van 7 tot en met 11 jaar. Deze magische route leidt de kinderen langs plekken waar de heks Smoks Hanne met haar bezem heeft gevlogen.

Onderweg kunnen de kinderen er achter komen of ze ook een echte goede heks zijn. Zo leren ze o.a. vliegen op een heksenbezem, vleermuizen tellen en heksensoep maken. Op de heksenwaag kun je gewogen worden. Ben je niet te zwaar, dan ben je een goede heks.

De routeboekjes kosten ¤ 9,95 , dit is inclusief alle attributen die nodig zijn om de opdrachten te kunnen volbrengen. Losse exemplaren zijn verkrijgbaar bij alle VVV's in de Achterhoek. De boekjes kunnen ook besteld worden bij het Achterhoeks Bureau voor Toerisme via de webwinkel www.vvvachterhoek.nl

Bewegwijzerde kinderroutes in de Achterhoek
Kinderen hebben een belangrijke invloed bij het kiezen van een vakantiebestemming. Om juist jongere gasten aan te spreken ontwikkelt het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) samen met het Achterhoeks Bureau voor Toerisme (ABT) en het recreatieschap Achterhoek Liemers in de Achterhoek bewegwijzerde kinderroutes. De routes richten zich op uiteenlopende leeftijdsgroepen en zijn zowel in gezins- als groepsverband (schoolreizen of kinderfeestjes) af te leggen. Iedere route combineert wandelen of fietsen met doeactiviteiten.

Zutphen, 3 mei 2006
NM/nm


---

Noot voor de redactie -