Nieuw bemiddelingsbureau gespecialiseerd in hoogwaardig deeltijdwerk

De Parttimebank maakt deeltijdwerk beter toegankelijk voor hbo'ers en universitair geschoolden

UTRECHT, 20060504 -- De Parttimebank is de eerste intermediair in Nederland die zich uitsluitend richt op deeltijdwerk voor hogeropgeleiden. Er is op dit moment veel werk voor hoogopgeleide en ervaren werknemers die in deeltijd willen werken. De arbeidsmarkt trekt weer aan en werkgevers hebben steeds minder behoefte aan starters en meer aan hooggekwalificeerde kandidaten.


De Parttimebank bemiddelt in vaste en tijdelijke kantoorfuncties en is actief in Midden- Nederland. Het gaat om alle functies waarbij flexibiliteit de hoofdrol speelt. Het kunnen banen zijn die in minder uren worden vervuld dan een volledige werkweek. Het kunnen ook (grote) deeltijd- of zelfs fulltimebanen zijn die bijvoorbeeld met 4 x 9 uur zijn in te vullen of met de mogelijkheid tot thuiswerk of met flexibele werktijden.

Parttimebank geeft ruimte voor flexibiliteit
Aan potentiële en goed gekwalificeerde werknemers heeft de Parttimebank geen gebrek. Veel hoogopgeleide vrouwen èn mannen hebben, soms tijdelijk, een voorkeur voor deeltijdwerk om een gezonde balans tussen werk en privé-leven te kunnen realiseren. Men wil naast het werk kunnen genieten van hun jonge kinderen, een opleiding volgen of een intensieve sport beoefenen. Maar men heeft dezelfde betrokkenheid, gedrevenheid en ambitie als een fulltimer!
Het vinden van (nieuw) uitdagend parttimewerk was echter tot nu toe voor een ervaren werknemer op HBO- of universitair niveau niet altijd gemakkelijk. "De meeste werving en selectiebureau's voor hoogopgeleiden zoeken vooral mensen die voltijd beschikbaar zijn. Uitzendbureau's hebben wel parttimebanen, maar dan voornamelijk uitvoerende functies op MBO-niveau", aldus drs. Annelies Reijmers, oprichter van de Parttimebank en afkomstig uit de uitzendbranche. "Mijn eigen ervaring heeft me gesterkt in de overtuiging dat de arbeidsmarkt klaar is voor een eigentijds bureau dat is gespecialiseerd in hoogwaardig parttimewerk. We willen zowel de behoeften van werkgevers als werknemers op dit vlak vervullen."

Alleen de beste kandidaten
De intakeprocedure van de Parttimebank is anders dan die van andere bemiddelingsbureaus. De Parttimebank toetst bij haar kandidaten specifieke competenties als flexibiliteit en resultaatgerichtheid die nodig zijn om als deeltijder succesvol te zijn. Hierdoor hebben kandidaten goed nagedacht over hun eigen functioneren in deeltijd en zijn ze goed voorbereid op eventuele valkuilen.
Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die in deeltijd werken extra gemotiveerd, loyaal, betrokken en vaak net zo productief zijn als voltijders. Veel parttimers zijn gewend hard te werken, omdat in veel gevallen hun functie niet is aangepast en bijvoorbeeld werk van vijf dagen in vier dagen wordt gedaan. Desondanks zijn parttimers meer tevreden en gelukkig met hun werk dan hun fulltime collega's. Tevreden werknemers zijn minder vaak ziek en zorgen voor meer tevreden klanten en betere prestaties.

Werkgevers uit diverse sectoren hebben inmiddels hun interesse getoond in de Parttimebank vanwege de kwalitatief goede kandidaten die staan ingeschreven, en vanwege het professionele en persoonlijke karakter van het bureau.

Meer informatie?
Meer informatie over de Parttimebank kunt u vinden op de website van de Parttimebank, www.parttimebank.nl.




Ingezonden persbericht