Ingezonden persbericht


donderdag 4 mei 2006

----------
Deze week in FEM Business

Pensionada
Pensioenfondsbestuurders versoberen sluipenderwijs uw pensioen, en maskeren daarmee hun eigen falen. Werknemers betalen steeds meer premie voor een pensioenproduct dat door de inflatie steeds minder waard wordt.

Gasluchtje
Schandaal in wording: de Nederlandse staat heeft 400 miljoen teveel betaald aan Shell en Esso voor het gastransportnet. Hoe zit dat?

KKR-barbaren naar A'damse beurs
Deze week had Euronext zijn grootste beursintroductie van het jaar. Opmerkelijk, want het is een fonds van KKR, een van de grootste private equity-huizen.

Ben Verwaayen: de schaduw-premier van de VVD
Nee, hij stapt echt niet de politiek in. Gekke vraag is dat toch. Maar wel schrijft hij het verkiezingsprogramma van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. "Het Nederlands elftal laat zien dat Nederland toekomst heeft."

Fiscus pakt Japanse bedrijven
Ondernemingen die smeken om hogere belastingen? Ja, wel als ze uit Japan komen. Het voornemen van staatsecretaris Joop Wijn van Financiën om de vennootschapsbelasting te verlagen naar 25 procent katapulteert Nederland in de categorie belastingparadijs. En dat betekent boete doen in Japan.

Verder in dit nummer:
>>naar de tandarts in Boedapest: hoe goedkoop vliegen Europa verandert >> aan tafel met David Luteijn van Delta LLoyd >> het succes van Boeings Dreamliner: vliegen wordt weer leuk

Informatie: Mike Ackermans 06 51 81 38 81
Arne van der Wal 06 22 31 37 18

De business weekly FEM Business ordent wekelijks de relevant zakelijke, economische en financiële informatie. Naast het feitelijke nieuws ook oorzaken en gevolgen, achtergronden, heldere analyses en scherpe commentaren. De redactie schrijft over bedrijven, markten, sectoren en de mensen die erover beslissen. Deskundig en onafhankelijk. Naast het weekblad is er een goed bezochte website waarop de vaste abonnees toegang hebben tot het elektronische archief van FEM Business. Tevens verschijnt dagelijks FEM Business Update, de gratis dagelijkse E-nieuwsservice van FEM Business.