Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

'2 voor 1'-actie in Engeland plaatst het dragen van meer brillen in ander perspectief

Ook in Nederland zal het dragen van verschillende brillen toenemen

Hilversum, 4 mei 2006 - Het hebben en dragen van verschillende brillen is in Engeland veel meer ingeburgerd dan in Nederland. 44% van de Engelsen kan kiezen uit minimaal twee brillen tegen 36% van de Nederlanders. Daarnaast vindt tweederde (67%) van de Britten het heel normaal dat je bij de aanschaf van een nieuwe bril de tweede gratis krijgt. Dit blijkt uit onderzoek, gehouden door TNS UK en TNS NIPO, in opdracht van Specsavers Opticiens.

Het onderzoek laat zien dat Nederlanders het dragen van verschillende brillen tijdens verschillende momenten niet belangrijk vinden. 26% vindt dat wel. In Engeland ligt dat percentage veel hoger: 46%. Tessel Horsman van Specsavers: "De Engelse brildrager heeft zeker niet altijd gevonden dat twee of meer brillen met elkaar afwisselen belangrijk is. Pas sinds wij in Engeland het concept '2 brillen voor de prijs van 1' introduceerden, is de kijk van het publiek op het hebben en dragen van meer brillen veranderd. Nu we dit concept in Nederland hanteren, verwachten we ook een verschuiving bij Nederlandse brildragers. Als je je tweede bril toch gratis krijgt, ga je vanzelf meer afwisselen. Redenen dat mensen vaak maar één bril hebben, zijn: ze kunnen het zich niet veroorloven er tegelijkertijd twee aan te schaffen (23%) en sommigen hebben de mogelijkheid niet eens overwogen (21%). Met de '2 voor 1-campagne stellen we mensen in staat hun brillencollectie makkelijker en goedkoper uit te breiden."

Verschillende brillen achter de hand
Tessel Horsman: "Het hebben en dragen van verschillende brillen moet gewoon de normaalste zaak van de wereld worden. Heeft iemand bijvoorbeeld een belangrijke vergadering, dan zet hij zijn zakelijke montuur op. En een trendy bril leent zich natuurlijk uitstekend voor een gezellig avondje stappen. Het is gewoon handig om voor verschillende gelegenheden en lifestyles verschillende brillen achter de hand te hebben. Per slot van rekening draag je toch ook meerdere paren schoenen en jassen als je van look of stijl wisselt. Zo draagt 44% van de Nederlanders wel twee paar schoenen in een week, terwijl 65% van de Nederlanders maar één bril draagt. Vanzelfsprekend bieden we ook tijdens onze '2 voor 1-campagne' die kwaliteit die de consument van ons gewend is. Zo krijgt men bij elk montuur (dus ook bij het gratis montuur) gratis PENTAX standaard enkelvoudige glazen. In Engeland zijn we met de 2 voor 1-aanpak marktleider geworden. We verwachten hiermee ook in Nederland nog sterker te groeien dan we al doen.'

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht