Ingezonden persbericht


OVg ontwikkelt het hoofdkantoor van Hapag - Lloyd Nederland

Rotterdam, 4 mei 2006 - Hapag - Lloyd kiest voor haar nieuwe hoofdkantoor voor het havenproject DockWorks van OVG projectontwikkeling.

Hapag - Lloyd heeft gekozen voor het project DockWorks, gelegen in de Waalhaven te Rotterdam, met een fraaie zichtlocatie aan een van de belangrijkste havens van de wereld. OVG ontwikkelt dit bijzondere project in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en Stadshavens Rotterdam. Jones Lang Lasalle adviseert OVG bij de verhuur van het project. Hapag - Lloyd werd geadviseerd door Schaub & Partners te Rotterdam.

Het totale DockWorks project bestaat uit 4 afzonderlijke kantoorgebouwen en kent een totale omvang van 20.000 m2. DockWorks vult zich met grote internationale bedrijven uit de maritieme sector. Naast Hapag - Lloyd hebben o.a. Samskip International, OW Bunker en Hamburg Süd gekozen voor DockWorks.
DockWorks past binnen de totale ontwikkelingsvisie van het Havenbedrijf en Stadshavens Rotterdam. Deze zone is bij uitstek geschikt voor bedrijven op het gebied van maritieme dienstverlening: dichtbij de stad en de A15, maar ook middenin de haven. Dit deel van de haven verstedelijkt en houdt tegelijkertijd zijn economische functie.

Zwarts & Jansma Architecten is verantwoordelijk voor het bijzondere ontwerp van DockWorks, dat is geïnspireerd op de indrukwekkende containerschepen die in de Waalhaven afmeren. De gebouwen staan op palen, waardoor ze boven het grondoppervlak lijken te drijven. Door de verspringing van de gebouwen lijken ze te bewegen in de haven. Deze beweging suggereert de dynamiek uit de haven.

Sinds de oprichting in 1997 is OVG projectontwikkeling uitgegroeid tot één van de meest vooruitstrevende en vooraanstaande projectontwikkelaars in Nederland. Deze prominente positie is vooral te danken aan onze sterke focus op de eindgebruiker, waarbij inlevingvermogen en professionaliteit voorop staan. De expertise van de organisatie ligt op het vlak van commercieel vastgoed, retail en gebiedsontwikkeling.
Toegesneden huisvestingsoplossingen voor de gehele vastgoedportefeuille zijn het bewijs van een sterke partnership met onze klanten. Met een professioneel team van 30 medewerkers wordt een jaarlijkse omzet van 250 miljoen euro gerealiseerd.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
OVG projectontwikkeling bv
Amy Oerlemans
Telefoon 010 240 0310
Mobiel (06) 218 23 592
E-mail ao@ovg.nl
www.ovg.nl

---- --