Curaçao gaat digitaal

Richt ICT/eCommerce-stimulering op het Midden- en Kleinbedrijf en op de Antilliaanse jongeren

CURAèAO, 20060501 -- Willemstad, Curaçao - Van 24 april t/m 5 mei 2006 bezoekt een delegatie van 'Handelsroute.nl' het eiland Curaçao. Dit in het kader van het stimuleringsproject 'Curaçao gaat digitaal'. De delegatie bestaat uit Erik Peters (Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers), Hessel van Oorschot en Sandra Brandenburg (Punda Milia) en trendwatcher Richard Lamb (Trendwatcher.com).


Antilliaanse MKB-ondernemers worden in de gelegenheid gesteld om kosteloos een tiental workshops over ICT & eCommerce te bezoeken. Erik Peeters (Syntens): "Samen met de lokale organisaties Stimul-IT en het InnovatieCentrum Curaçao adviseren we deze weken ook enkele MKB-ondernemers die een flinke stap voorwaarts willen maken op het gebied van ICT en elektronisch zakendoen".

Hessel van Oorschot (Punda Milia): "In het voorjaar van 2005 waren we ook voor 'Curaçao gaat digitaal' op het eiland. Het is goed om te zien dat de bedrijven die wij toen hebben begeleid de adviezen ter harte hebben genomen en voortvarend te werk zijn gegaan." Sandra Brandenburg vult aan: "Het feit dat de gedeputeerde van Economische Zaken en Toerisme Gerrit Schotte tijdens de eerste workshop over 'e-Marketing' de ondernemers toe sprak en een hart onder de riem stak geeft aan dat men op Curaçao ICT en eCommerce als een spil voor de economie ziet."

Richard Lamb (Trendwatcher.com): "Curaçao is economisch op de goede weg. Zeker nu men zich realiseert dat ICT en eCommerce van essentieel belang zijn voor de drie belangrijkste peilers van de economie: (1) het toerisme; (2) de business die gericht is op de eigen bewoners en (3) Curaçao als logistiek knooppunt naar onder andere Latijns Amerika. Ik pleit ervoor om de stimuleringsmaatregelen op het gebied van ICT/eCommerce nadrukkelijk te richten op het Midden- en Kleinbedrijf en op de Antilliaanse jongeren. Het lijkt mij verstandig daar een significant budget voor vrij te maken."

Donderdagavond 4 mei zal trendwatcher Richard Lamb tijdens de opening van de 'EFEX 2006' (Efficiency Exposition for business & home) in Willemstad zijn toekomstvisie voor Curaçao schetsen en bovenstaande punten - hoogstwaarschijnlijk in het bijzijn van de
president van de Antillen - over het voetlicht brengen.

De delegatie van Handelsroute.nl zal op 6 mei terugkeren naar Nederland. De MKB-bedrijven zullen dan verder begeleid worden door Stimul-IT en het InnovatieCentrum Curaçao. Meer informatie op www.pundamilia.nl/cur2006