WOZ-Expert.nl vanaf nu beschikbaar voor gemeenten

Online afhandelen van WOZ-vragen

TILBURG, 20060504 -- AskNow Solutions b.v. introduceert De WOZ-Expert. De WOZ-Expert helpt burgers met het online beantwoorden van vragen over de WOZ.


Vanaf 1 januari 2007 gaan gemeenten de WOZ-waarde van onroerende zaken jaarlijks vaststellen. Nu wordt die waarde nog eenmaal per vier jaar vastgesteld.

Het jaarlijks vaststellen van WOZ-waarden heeft voordelen ten opzichte van het huidige systeem. Burgers worden niet meer geconfronteerd met forse veranderingen in de waardeontwikkeling van woning of bedrijf over een periode van vier jaar. Waardewijzigingen van één jaar zijn overzichtelijker en beter te controleren.

Dit betekent echter wel dat gemeenten steeds vaker vragen krijgen, zowel per e-mail als per telefoon, van burgers en bedrijven over de WOZ. Dit betekent een extra belasting voor de medewerkers waar veel gemeenten niet op staan te wachten.

De WOZ-Expert stelt gemeenten in staat om vragen over de WOZ via hun website automatisch te laten beantwoorden. De burger kan in zijn eigen bewoording een vraag stellen aan de WOZ-Expert waarna het systeem op zoek gaat naar het juiste antwoord binnen de WOZ-database. De WOZ-Expert is hierbij robuust voor spelfouten, typfouten, jargon enzovoort. Indien de vraag slechts bestaat uit een enkel woord wordt een geautomatiseerde dialoog opgestart om op basis van additionele informatie uiteindelijk toch het juiste antwoord te kunnen presenteren.

De Woz-Expert is voorzien van de 160 meest gestelde WOZ-vragen die er landelijk bij gemeenten binnenkomen.

Voor gemeenten betekent dit een aanzienlijke besparing door het drastisch verminderen van vragen die per e-mail en telefoon gesteld worden. Tegelijkertijd zal de tevredenheid van zowel burgers als medewerkers toenemen.

Rond de zomer zal er ook de WOZ-Expert E-mail Response applicatie beschikbaar zijn. Hiermee wordt het voor gemeenten nog eenvoudiger binnenkomende e-mailberichten over de WOZ professioneel en binnen de gestelde deadlines te beantwoorden.

Kijk voor meer informatie over de WOZ-Expert op www.woz-expert.nl of stuur een e-mail naar Rob Boeyink: info@woz-expert.nl .