Ingezonden persbericht


Muziekprogramma Festival Cine y Música Latino Americano

Persbericht

Geachte heer/mevrouw,

Hierbij mail ik u het muziekprogramma van de 5 editie van het Festival Cine y Música Latino Americano. Graag zien we het programma opgenomen in de daarvoor bestemde agenda's. Mocht u langs willen komen om een recensie te schrijven, laat dat tijdig weten. Er kan dan een perskaart voor u worden klaargelegd. Voor het volledige programma van de website verwijs ik u naar: www.lantaren-venster.nl

Festival Cine y Música Latino Americano Muziekprogramma :


- vr 5 mei, 22:30: Barrio Latino

- do 11 mei, 21:00: Havana Impacto

- do 11 mei, 22:30: CLUB GUARANÁ

- za 13 mei, 21:00 dubbelconcert Simon Nabatov & Horacio 'El Negro' Hernandez

BARRIO LATINO

vr 5 mei, 22:30, café, gratis toegang

Barrio Latino is een sextet dat voornamelijk authentieke Cubaanse son muziek speelt. Naar het voorbeeld van beroemde groepen zoals Grupo Sierra Maestra en meer recent Buena Vista Social Club speelt Barrio Latino son, cha cha, bolero en rumba zoals het hoort. "Sonero" Vidal Cruz Conde toont zich een ware aanvoerder. Als een echte entertainer zweept hij met zijn pregones het publiek op. De dansvloer is dan ook snel gevuld. Bezetting:

Vidal Cruz Conde (Cuba) zang en percussie
Leo Martis (Ned. Antillen) tres, gitaar en zang
Isaac Jeldres (Chili) bas en zang
Renato Freyggang (Chili) bongo, koebel, fluit en zang Nezih Antakli (Turkije) conga's
Bert van Bommel (Nederland) trompet en percussie

Havana Impacto

do 11 mei, 21:00, ¤ 9,- / ¤ 7,-

De Cubaanse band Doble Impacto werd onlangs aangevuld met muzikanten van Ache Havana, het resultaat is verbluffend! Havana Impacto bestaat uit negen bandleden, uniek in Europa. De evolutie van de Caraïbische muziek zoals de Salsa en Merengue is de voorbije jaren in Europa sterk toegenomen. Naast conga's, piano, sax, guiro en maracas, is er plaats voor synthesizers en sequencers. Alle gebrachte nummers zijn eigen composities. Doble Impacto deelde in het verleden al het podium met grote namen uit de salsa-wereld zoals, Manolito y su trabuco, Orquesta Arragon, Ricardo Lembo , Grupo Gale. Zanger Juan Carlos en danser Walfrido blijken in staat te zijn het publiek aan zich te binden en zorgen voor een mini salsa & merengue dansles tijdens het optreden. Repertoire: 100% dansbaar.

CLUB GUARANÁ
do 11 mei, 22:30, café, gratis toegang

Zonnige latin gecombineerd met pop, met teksten in zowel het Spaans als het Engels. De band speelt uitstekend en heeft duidelijk gevoel voor arrangement. Tempo omhoog en schroom opzij, dan krijgt Club Guaraná zelfs de meest verlegen muurbloem de dansvloer op.

Club Guaraná bestaat uit:
Duncan Tilmans (drums, percussie), Hans Kempen (drums, percussie), Ricardo Mooren (bas), Jurek Cruysberg (akoestische & elektrische gitaren, voice), Michel Hensen (percussie, voice) en Karel Jr. Snijtsheuvel a.k.a. Uncle Q Jr., a.k.a. Charles Jr. (leadvoice, akoestische gitaar, handpercussie), David Demuynck (piano), Lonneke Pennings (leadvoice).

Slotconcert Jazz double bill:

SIMON NABATOV & HORACIO 'EL NEGRO' HERNANDEZ

za 13 mei, 21:00, ¤ 17,- / ¤ 15,-

SIMON NABATOV Piano solo: Round About Brazil

Het nieuwe soloprogramma van deze Russische meesterpianist is een persoonlijke ontdekkingsreis door de Braziliaanse muziek: de samba, de chôro, de elegante pianomuziek van Ernesto Nazareth en de onvergetelijke songs van Jobim, Caetano Veloso en Gilberto Gil.

HORACIO 'EL NEGRO' HERNANDEZ

Horacio 'El Negro' Hernandez (Havana, 1963) was de drijvende kracht achter de meest populaire en invloedrijke Latijnse muziek van het afgelopen decennium. Op Italuba, zijn nieuwe cd, debuteert hij als bandleider.

Bezetting:

Horacio 'El Negro' Hernandez: drums, percussie
Amik Guerra: trompet, flugelhorn
Ivan Bridon Napoles: piano, keyboards
Daniel Martinez Izquierdo: bas.

Vriendelijke groet,

Hans E. Merts
publiciteit muziek
Theater Lantaren/Venster
merts@lantaren-venster.nl
010-2772266