Ingezonden persbericht


persbericht

Hilversum, 25 april 2006

Aanstormend televisietalent presenteert zich in coolcast

Acht nieuwe talenten presenteren zich vanaf vrijdag 5 mei, vier weken lang bij BNN om 17.00 uur 's middags aan het publiek in het programma CoolCast. De afgelopen weken zwierven de veelbelovende en aanstormende televisietalenten door het BNN-pand om zich te laven aan alle kennis die er ongelimiteerd ter beschikking wordt gesteld. Deze kennis is terug te vinden in het televisieprogramma dat geheel door de acht jongeren (Brian, Chris, Dieuwertje, Edwin, Milou, Ruud, Saskia en Sofian) wordt gemaakt.

In januari zijn uit 1000 aanmeldingen acht jongeren geselecteerd die bij BNN een interne opleiding hebben gekregen tot allround programmamakers. Ze hebben alle onderwerpen in hun programma zelf geproduceerd, gepresenteerd, geregisseerd en gemonteerd. Ze irriteren mensen, zetten BN-ers voor schut, racen in auto's, kortom te veel om op te noemen. En iedere week zie je hun belevenissen in 'Drop the Coolcast' waarin zij in twee teams, 1000 km van huis gedropt worden, in the middle of nowhere, met een koelkast. Vanaf daar moeten ze zonder geld in tachtig uur terug in Hilversum zien te komen.

CoolCast is een project waarbij BNN gemotiveerde en talentvolle mensen tussen de 16 jaar en 23 jaar opleidt tot radio- en/ of televisiemedewerkers. Het uiteindelijke doel van CoolCast is het verdrijven van alle BNN-medewerkers om zelf het roer over te nemen.

De uitzending is vrijdagmiddag van 14.00 uur tot 14.25 uur te zien op Nederland 2 en wordt het herhaald rond 23.30 uur 's avonds op hetzelfde net.

Meer informatie en fotomateriaal: BNN Communicatie Marion van Dam, tel: 035-6555321, fax: 035-6555322, marion.van.dam@bnn.nl