Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 074

datum: 26 april 2006

Archief Eemland brengt DVD uit over Tweede Wereldoorlog

Op 5 mei gaat de DVD 'Stadsbeeld in beweging 2' in première in theater De Lieve Vrouw. In deze film komt het oude Amersfoort opnieuw tot leven op het grote doek. De nadruk ligt deze keer op de oorlogsjaren waarvan de beelden onder andere van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum afkomstig zijn. Ook bijzondere filmbeelden uit privé-archieven worden met deze film voor het eerst openbaar.

U ziet onder andere de evacuatie van 1940, ijspret aan de Rubensstraat en bij het Belgenmonument, Seyss Inquart op bezoek in Amersfoort, de beulen van Kamp Amersfoort, bevrijdingsfeesten en natuurlijk marcherende soldaten. Regie en samenstelling van de DVD waren in handen van Chris Morelisse, Huib de Ru en Rob Smulders. Voor de productie tekende Smulders AV. De DVD is een uitgave van Archief Eemland.

De film wordt in het weekend van 5 tot 7 mei en op de donderdagen 11, 18 en 25 mei vertoond in theater De Lieve Vrouw. De DVD is te koop bij de Algemene Boekhandel, boekhandel Veenendaal, Stadsinformatiecentrum De Obervant, het VVV en Museum Flehite (prijs 15 euro).

Informatie: Fred van Kan, directeur Archief Eemland, telefoon 033 469 48 30, algemene informatie: www.archiefeemland.nl.


---- --