Landstede


Landstede-studenten prominent op Bevrijdingsfestival

Uit je dak gaan op een groot dancefeest, op de foto voor Jouw Vrijheidsbeeld of debatteren met Gijs Staverman. Meer dan 100 leerlingen en studenten van Landstede zijn betrokken bij deze en andere activiteiten tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel op 5 mei in Park De Weezenlanden en het Landstede-plein bij het Thomas a Kempis College.

Een van de projecten is Free2Dance. Dit dance-event is vorig jaar voor het eerst georganiseerd en staat in het teken van muziek en dans.

Naast optredens van DJs tonen Freestyle-dancers van Landstede hun kunsten. Studenten van de Landstede-opleiding Vormgeving & Entertainment zijn betrokken bij de organisatie, waaronder de opbouw van de decors en de begeleiding van het publiek.

Waar Free2Dance zich vooral op jongeren richt, biedt Free2Love diverse activiteiten voor kinderen en ouderen. Zo is het onder een groepje bomen overdag voor kinderen (en hun ouders) heerlijk toeven op een van de vele zitzakken.

Ze kunnen - onder begeleiding van Free2Love-Ladies - meedoen aan verschillende spelletjes en activiteiten. s Avonds zijn er allerlei love letter-achtige activiteiten voor ouderen. Studenten van de Landstede-opleiding Dans & Drama verzorgen dansoptredens.

Jouw VrijheidsBeeld
Een tweede grote project is Jouw VrijheidsBeeld. Dertig studenten van de opleiding Fotografie & Vormgeving lopen van 13.00-21.00 uur rond op het festivalterrein en vragen bezoekers een vrijheidstekst te schrijven op een fakkel die ze hebben meegebracht.

Vervolgens worden bezoekers met de fakkel op de foto gezet. De fotos zijn in de Landstede-tent - op een grootbeeldscherm - te bekijken en gratis op te halen.
Alle fotos (naar schatting 4000!) worden ook op een speciale website geplaatst. Bij dit project zijn zon 35 studenten betrokken.

De fotos worden gemaakt door studenten van de opleiding Fotografie & Vormgeving, die hiervoor een workshop digitale fotografie hebben gevolgd. Studenten van de opleiding ICT verzorgen de techniek. De logistiek komt voor rekening van studenten van de opleidingen Secretarieel en Communicatie & Marketing.

Razende reporters
Net als vorig jaar maken leerlingen van groep 8 korte reportages en fotos tijdens het festival. De verslagen van de tien reportersduos worden op de website www.derazendereporters.nl geplaatst.

Voor leerlingen van basisscholen is er de interactieve voorstelling Hoe overleef ik de vrijheid.
Onder leiding van Gijs Staverman zijn in een grote tent debatrondes rond maatschappelijke themas. Hierbij zijn ook leerlingen van het Thomas a Kempis College betrokken.

Kijk voor het volledige programma op
www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl