Digitale Gemeente Houten

Bedrijdingsdagconcert in Schalkwijk

donderdag 27 april 2006 - Bron: Stichting Vrienden van het Bätz-orgel

Bedrijdingsdagconcert in Schalkwijk
Op Bevrijdingsdag, vrijdag 5 mei 2006, organiseren de Vrienden van het Bätz-orgel een middagconcert door vier jonge musici uit de USA, het land van onze bevrijders. De vier Amerikanen die voor ons optreden, studeren allemaal met een beurs in Nederland, omdat ons land geldt als een van de belangrijkste leerscholen voor de oude muziek.

Het Wilhelmus van Mozart
Het is in 2006 ook Mozartjaar. Hoewel Mozart niet veel heeft geschreven voor orgel, hebben we toch aan onze gasten gevraagd of ze Mozarts muziek op het orgel willen spelen, en dan in ieder geval de variaties die hij schreef over het Wilhelmus (KV.25). Ze klinken ter afsluiting van het concert waarin naast muziek van Mozart op orgel ook muziek is te horen op viool van Johann Sebastian Bach en op fluit van diens zoon Carl Philipp Emanuel Bach.

Concert tijdens of na fietstocht
Veel mensen hebben vrij op 5 mei. Als het weer een beetje meewerkt, is het een uitstekende dag voor een fietstochtje in het gebied tussen Krommerijn en Lek. Veel fruitboomgaarden staan in bloei. Een leuke onderbreking van de fietstocht of een goede afsluiting ervan is het concert in de RK-Michaelkerk in Schalkwijk. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk en. Aan het eind gaan we met de pet rond voor de muzikanten. Het concert duurt een klein uurtje en er is geen pauze.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2006 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).